4 Mayıs 2024 Cumartesi

İskenderunlu Ortodokslar, Peynir Karnavalında Bir Araya Geldi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Ortodokslar, ‘Paskalya Orucu’ öncesi gerçekleştirilen ‘Peynir Karnavalı’ ile oruç dönemine başladılar. Peynir Karnavalı nedeniyle İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu, Kadınlar Kolu ve Gençlik Komitesi, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi salonunda bir kahvaltı etkinliği düzenlediler.

Latince “Carne Vale” (Ete Veda) sözünden gelen karnaval, et yenilmeyen paskalya orucu öncesinde düzenlenen şenlikleri ifade etmek için kullanılır. İskenderun’da bir hafta önce ‘Et Karnavalı’ ile başlayan oruç döneminde, geçtiğimiz hafta sonu ‘Peynir Karnavalı’ gerçekleştirildi.

Peynir Karnavalı münasebeti ile geçtiğimiz Pazar günü de İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Salonunda, kilise yönetimi, kadınlar kolu ve gençler tarafından kahvaltı organizasyonu tertip edildi. Bir hafta gerçekleştirilen karnaval ile et orucuna başlayan İskenderunlu Ortodokslar, bu hafta sonu gerçekleştirilen kahvaltı sonrasında peynir orucuna da başlamış oldular.

Kilisenin salonunda gerçekleştirilen kahvaltı etkinliği Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın yiyecekleri dua ederek kutsaması ile başladı. Daha sonra tüm cemaat üyeleri hep birlikte kahvaltı ederek ‘Kutsal Oruç’ dönemine başlamış oldu.

Kahvaltı etkinliğine, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın yanı sıra çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık bir cemaat grubu katıldı.

İskenderun’daki Ortodokslar, gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinin ardından yaklaşık 50 gün sürecek olan Paskalya Orucuna başlamış oldular. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi