5 Mayıs 2024 Pazar

Kuzey Kamerun’da Hristiyan Tercüman Hayatını Kaybetti

Kuzey Kamerun, siyasi ve askeri şiddetin yuvası haline geldi. Anglofon ayrılıkçıları ile hükümet arasındaki çatışma nedeniyle, Hristiyanlar acı çekiyor. 2016’da İngilizce konuşan bir grup halk, Ambazonya olarak bilinen yeni bir ulus olmak istediklerini açıklamıştı.

25 Ağustos 2019’da bir grup Fulani, Wum köyüne saldırdı. Birden fazla eve saldırarak 7 kişinin ölümüne neden olan saldırganlar aynı zamanda birçok evi ve mülkü yaktı.

Hayatını kaybeden 7 kişiden biri ise Kutsal Kitap tercümanı Angus Abraham Fung idi. Yıllarca Agnem dilinde Yeni Antlaşma çevirisi üzerinde Wycliffe Kutsal Kitap tercümanlarıyla çalışan Angus, çalışmasını 2016 yılında tamamladı.

Saldırıya uğrayan tercümanın hedeflenip hedeflenmediği henüz bilinmese de saldırının politik nedenlerden dolayı gerçekleştiğine inanılıyor.

Christian Post’a konuşan Kamerunlu Efi Tembon, ‘‘Gece saldırdılar ve herkes hazırlıksızdı. Evlere girdiler ve insanları dışarı çıkararak katlettiler. Fulani topluluğu bölgede azınlık olmasına rağmen hükümet onları yerel hakla savaşması için kullanıyor. Bu yüzden hükümet tarafından silahlandırıldılar, korunuyorlar ve köylülere saldırıyorlar’’ dedi.

Saldırıların nedeni dini olmasa da Hristiyanlar acı çekiyor. Persecution.org, “Kuzey Kamerun’da bu şiddetin sona ermesi ve barışın sağlanması için dua edin” çağrısında bulunuyor.

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi