7 Mayıs 2024 Salı

Cezayir’in En Büyük Kiliseleri Kapatıldı

Cezayir hükümeti, Protestan kiliseleri kapatmaya devam ediyor. Ülkede 46 Protestan Kilisesi’nin 15’i geçen yılın başından beri kapalı.

Geçtiğimiz günlerde ise kapatılan kiliseler listesine Tizi-Ouzou’daki 700 üyeli Full Gospel Kilisesi de eklendi. İbadet sırasında kiliseye baskın düzenleyen polis, cemaate korku dolu anlar yaşattı.

Morning Star News’e göre, çoğu kişi korkuyla kaçarken, bazıları ise zorla dışarı çıkartıldı. Cezayir’deki protestan kiliselerin başkanlığını yapan Pastör Salah Chalah, cemaatini korumaya çalışırken güvenlik güçlerinin şiddetine maruz kaldı.

Chalah, Morning Star’a güvenlik güçlerinin zor kullanarak kiliseye müdahale ettiğini söyleyerek, 1996’dan beri yasal olarak, aktif şekilde hizmet ettiklerini açıkladı. Chalah, ‘‘23 yıldan beri hizmet veriyoruz. Neden bu kadar beklendi? İnancımızdan dolayı bu davranışa maruz kaldık. Acımızın nedeni bu olduğu için gurur duyuyoruz’’ dedi.

Aynı gün, Makoud’daki 500 üyeli Source of Life Kilisesi de kapatıldı. Baskın görüntülerinde, polisin kiliseye girdiği sıralarda cemaatin Hallelujah ilahisini söyledikleri görüldü.

Pastör Nourredine Benzid, ‘‘Bir gün çocukların, kadınların, yaşlıların ve gençlerin önünde ibadet yerlerinin silahla baskına uğrayacağını hiç düşünmemiştim. 21. yüzyılda böyle bir olay düşünülemez ve kabul edilemez’’ dedi.

42 milyonluk ülke nüfusunda sadece 125 bin Hristiyan yaşamaktadır.(CBN)

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Hindistan’da Hükümete Harekete Geçme Çağrısında Bulunuldu

Hindistan'ın Manipur eyaletinde şiddet olayları yeniden şiddetlendi. Genel seçim sürecinde can kaybının artacağından endişe duyuluyor.  Hristiyan Dayanışma Birliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi