fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Sudan’da Üç Genç, İnançları için Yaşamlarını Tehlikeye Attı

Sudan’da üç genç, İsa Mesih’i  takip etmek için yaşamlarını tehlikeye attı. Uluslararası Hristiyan Kurumu’nun (ICC) desteğiyle üniversiteden mezun olan James, John ve Joseph adlı gençler, yeni bir hayat kurmak için Sudan’ı terk etti.

James, inancı nedeniyle küçük yaşlardan itibaren zulme maruz kaldığını söyledi. Babasının kaçırılmak istendiğini söyleyen James, çocukken babasının sadece gündüzleri eve gelebildiğini ve her gece ailesinin ölüm tehlikesiyle yüzleştiğini belirtti. Eğitim ve hastane hizmetine ulaşamayan aile, yeni bir hayata başlamak için Güney Kordofan’a taşındı. James 13 yaşındayken Sudan’da iç savaş başladı ve Güney Kordofan çatışmalardan en çok etkilenen bölgelerden biri oldu. Bölgeden kaçmayı başaran John, ‘‘Hristiyanlar katledildi ve mülkleri tahrip edildi. Evler yıkıldı ve kadınlar istismara uğradı. Kaçamayan çocuklar öldürüldü’’ dedi.

Bölgeyi terk eden John, mülteci kamplarında yaşam mücadelesi vermeye başladı. Sonunda Kenya’ya yerleşen John, iş bulmada güçlük yaşadığı için Kakuma mülteci kampına yerleşti. 

Ülkede çatışmalar başladığında Joseph üniversitede eğitim görüyordu. Okul hayatı sürecinde Hristiyanlık üzerine dersler aldı. İsa’nın öğretileri yüreğini kapladı. İsa’ya olan imanı güçlenince ailesi ve arkadaşlarıyla Müjde’yi paylaştı. Ancak tepkiyle karşılandı ve tutuklandı. Dört ay sonra serbest bırakıldı. Yetkililer onu Hristiyanlıktan uzak durması konusunda uyardı. Yerel halk, İsa’yı kabul ettiği için Joseph’i darp etti. Yaklaşık 2 yıl içinde yeniden tutuklandı ve ölüm cezasına çarptırıldı.  Yedi ay tutuklu kaldıktan sonra başka bir cezaevine nakledildi. Tanrı, genç adamın hapisten çıkmasına yardım etti. Sudan’dan ayrılmakta zorlanan Joseph, 2019’da Kenya’ya yerleşti. Kenya’ya yerleşen James, John ve Joseph adlı genç Hristiyanlara Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC) yardım eli uzattı. ICC, eğitimlerine devam edebilmeleri için destek oldu.

Joseph, ‘‘ICC, üç yıldır bana destek oluyor. Yardımları sayesinde lisans eğitimimi tamamlayacağım. Başarımı kendilerine borçluyum. Tanrı sizleri bereketlesin’’ dedi. ICC’ye minnettar olduğunu söyleyen James, ‘‘Yaşanan acılara rağmen, ICC sayesinde umuda sahip oldum. Kendilerine yürekten minnettarım’’ dedi.

ICC’nin hayatını değiştirdiğini söyleyen John ise, ‘‘ICC’nin desteği sayesinde üniversiteyi bitirebildim. Hayatımı tamamen değiştirdiler. Tanrı beni ICC’ye yönlendirdi. Çabaları, yardımdan öte bir dostluk haline geldi’’ dedi.

(Kaynak: Persecution)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi