7 Mayıs 2024 Salı

36 Yılın Ardından Masum Oldukları Anlaşıldı

Maryland eyaletindeki Baltimore şehrinden üç adam, işlemedikleri bir cinayetten mahkum edildikten 36 yıl sonra suçsuz oldukları anlaşıldı.

Alfred Chestnut, Ransom Watkins ve Andrew Stewart adlı gençler, 14 yaşındaki bir çocuğu öldürmekten suçlu bulunarak 1983’te Şükran Günü’nde tutuklandı.

Baltimore Devlet Avukatı Marilyn Mosby, 3 erkeğin suçsuz olabileceğine dair kanıtlar elde edince davanın yeniden açılmasını talep etti. Cinayeti gördüklerini söyleyen 3 tanık ise, verdikleri ifadeyi değiştirerek polis baskısı altında konuştuklarını açıkladı.

Watkins, ‘‘Bu tarif edilemez, harika bir duygu. Bayan Mosby’ye tekrar gün ışığını görmemize yardımcı olduğu için teşekkür ederim. Bu, Rab’bin bir işi. Rab, tutsakları özgür kıldı’’ dedi. Watkins’in kız kardeşi Dollie Boyd ise, “Her gün kardeşimin eve dönebilmesi için Rab’be dua ettim. Tek istediğim buydu” diyerek duygularını dile getirdi.

Marilyn Mosby, bunun bir zafer olmadığını söyleyerek, CNN’e “Bu bir trajedi ve bunun sorumluluğumuzu üstlenmemiz gerekiyor. 36 yıllık hayatları onlardan çalındı ve bunun telafi edilmesi mümkün değil’’ açıklamasında bulundu.

Mosby, beraat kararının ardından tazminat davası için hazırlanıyor. “Yeniden başlayabilmeleri için desteği ve tazminatı hak ediyorlar. Şimdi bunun için savaşacağım” dedi.

Geçen ay, Maryland’de 120 yıl hapis cezasına çarptırılan, ama masumiyeti kanıtlanan beş kişilik bir grup için 9 milyon dolar değerinde tazminat onaylanmıştı.(CBN,CHL)

Kiliseyi Koruyan Polis Memurları Onurlandırıldı

Endonezya Ulusal Polis Teşkilatı, Mayıs 2018'de Surabaya'da bombalanan üç kiliseyi koruyan polis memurlarını onurlandırdı. Aynı Gün Üç Ayrı...

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi