fbpx
21 Mayıs 2024 Salı

UNICEF, 2020’nin Suriyeli Çocuklar İçin Barış Yılı Olması Çağrısında Bulundu

Suriyeli çocuklar adına konuşan UNICEF Başkanı Henrietta H. Fore, ülkede savaşın bir an önce durdurulması çağrısında bulunarak, yeni yılda barış dileklerini sundu.

Henrietta H. Fore

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, 2000 yılından bu yana devam eden çatışmanın kurbanı olan milyonlarca Suriyeli çocuk için, 2020 yılının barış yılı olmasını umarak, Suriye’de barış çağrısını yeniledi.

Fore, ‘‘Ülkede savaşın 10. yılı yaklaşıyor ve özellikle Suriye’nin kuzeydoğusunda birçok çocuk zor durumda’’ dedi. yeni yılın ülkeye barış getirmesini uman Fore, ‘‘Suriye’deki ailelerin umutları, sık sık şiddet verici olaylarla yok ediliyor’’ diyerek sözlerine devam etti.

Fore, yeni yılda Suriye ordusu tarafından İdlib şehrinin Sarmin kasabasında ailelerin sığınak olarak kullandığı terk edilmiş bir okula füze atıldığını ve 5 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Fore, ‘‘Okul ve hastane gibi çocuklara hizmet veren sivil binalara yönelik saldırılar yaygınlaştı. 2019’da, Birleşmiş Milletler tarafından okullara 145 saldırı, sağlık merkezlerine ise 82 saldırı tespit edildi. Bu saldırıların yüzde 90’ından fazlası, kuzeybatı bölgesinde gerçekleşmektedir. Her gün yaklaşık 4500 çocuk evlerini terk etmek zorunda kalıyor. İdlib ve çevre illerde son 3 hafta içinde en az 140.000 çocuk yerlerinden edildi’’ açıklamasında bulundu.

Fore, özellikle zorlu kış koşullarının çatışmalardan kaçan veya kamplarda yaşamaya çalışan aileleri ve çocukları etkilediğini söyleyerek, UNICEF’in Suriyeli çocuklara kışlık giysi, battaniye, temiz içme suyu, sağlık ve eğitim hizmetleri sunmasına rağmen, yetersiz kalındığına değindi.

Birleşmiş Milletler, çocuklara yönelik hizmetlere yapılan tüm saldırıların durdurulması çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler, ayrıca kuzeybatı ve Suriye’nin farklı bölgelerinde ihtiyaç içinde olan tüm çocuklara ulaşılması gerektiğine de değindi. 

Fore, ‘‘2020’nin Suriye’deki çocuklar için barış yılı olması, en büyük temennim’’ diyerek konuşmasını bitirdi. (vaticannews)

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin Kuruluşunun 563. Yıldönümü Kutlandı

Kumkapı Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Katedrali'nde düzenlenen ayinle 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü, Türkiye Ermenileri Patrikliği'nin 563....

Papa Françesko’nun Türkiye’ye Gelmesi Bekleniyor

Ekümenik Patrik Bartholomeos tarafından yapılan açıklamaya göre, Birinci İznik Konsili'nin 1.700'üncü yıldönümü vesilesiyle Papa Françesko Türkiye'yi ziyaret...

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 11 Hristiyan Katledildi

Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, 13 Mayıs Pazartesi günü korkunç bir saldırı düzenledi. Demokratik Kongo...

Ermeni Apostolik Kiliseleri Pentikost Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Apostolik Kiliseleri "Hokekalusd" (Pentikost - Kutsal Ruh'un İnişi) Yortusu'nu kutladı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi