fbpx
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Atlanta’daki Megakilise, Yardım Kuruluşlarına 500 Bin Dolar Bağışta Bulundu

Atlanta’daki Megakilise, Noel tatili sırasında kadınlara ve çocuklara hizmet veren toplam beş yardım kuruluşuna 500 Bin dolarlık bağışta bulundu. The Worship Center Kilisesi’nden Van Moody, Noel’in gerçek anlamının almaktan ziyade, vermek olduğuna vurgu yaptı. Yardım hizmetine katılan beş örgüt, 95.000 dolarlık çeklerle katkıda bulundu. 

Yardım edilen 5 kuruluş ise, Çocuk Köyü (The Children’s Village), uyuşturucu rehabilitasyon merkezi olan Lovelady Merkezi, tehlike altındaki çocuklara hizmet veren Maranatha Akademisi, erken dönem çocuklar için gelişim merkezi olan Einstein Oyun Parkı ve siyahi çocuklara yardım fonu sağlayan United Negro Koleji (UNCF).

Moody, ‘‘Kilisenin, insanların yaşamlarını geliştirecek projelere başlayabilmelerini veya tamamlayabilmelerini sağlamak için 500.000 dolarlık armağanı, onların bereketlenmesi adına bana büyük mutluluk veriyor’’ açıklamasında bulundu. 

Yıl sonunda bu organizasyonu gerçekleştirmeyi planlayan kilise, Mart ayından itibaren gelen bağışların ve ondalıkların yüzde 10’unu ayırmaya başladı. Moody ve ekibi, yıllardır bu kuruluşlarla çalışıyor ve her sene yeni yılda onlarla paydaşlıkta bulunmayı planlıyor.

Hapishane koşullarının da iyileştirilmesi gerektiğini savunan Moody, 2018 yılında ABD Başkanı Trump ile bir araya gelmişti. 

Etkileyici hizmetlerine rağmen, Noel’deki kampanyaya öncülük eden tek isim Moody değil. Los Angeles’daki Christian Assembly Kilisesi, 5.500’den fazla aileye 5.3 milyonluk tıbbi yardımda bulundu. Güney Carolina’daki Relentless Kilisesi ise, işlerini kaybeden ve bir çocuk bekleyen aile üyelerine 30 bin dolarlık bağışta bulundu. (CHL)

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin Kuruluşunun 563. Yıldönümü Kutlandı

Kumkapı Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Katedrali'nde düzenlenen ayinle 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü, Türkiye Ermenileri Patrikliği'nin 563....

Papa Françesko’nun Türkiye’ye Gelmesi Bekleniyor

Ekümenik Patrik Bartholomeos tarafından yapılan açıklamaya göre, Birinci İznik Konsili'nin 1.700'üncü yıldönümü vesilesiyle Papa Françesko Türkiye'yi ziyaret...

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 11 Hristiyan Katledildi

Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, 13 Mayıs Pazartesi günü korkunç bir saldırı düzenledi. Demokratik Kongo...

Ermeni Apostolik Kiliseleri Pentikost Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Apostolik Kiliseleri "Hokekalusd" (Pentikost - Kutsal Ruh'un İnişi) Yortusu'nu kutladı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi