fbpx
21 Mayıs 2024 Salı

Online Konserde 1.6 Milyon Dolar Bağış Toplandı

Hristiyan müzik grupları Koronavirüs ile mücadeleye destek amacıyla online konser verdi. Konserde 1.6 milyon dolar bağış toplandı. 

Aralarında oyuncu Kirk Cameron, oyuncu Candice Cameron Bure, Episkopos Tee Dee Jakes, din adamı Franklin Graham ve diğer birçok Hristiyan sanatçı ve pastörün yer aldığı, Hope Rising Konseri 10 milyona aşkın izleyici topladı. 

Konserin organizatörü ve Tempus Collaborative Hristiyan şirketinin kurucusu Ryan Higgins, konser kapsamında toplanan tüm bağışların, Koronavirüs salgını sırasında İtalya ve New York sakinlerine yardım eden “Samaritan Purse” derneğine yönlendirdildiğini açıkladı. 

Konsere katılan diğer sanatçılar ve konuşmacılar arasında Casting Crowns, MercyMe, Newsboys, Natalil Grant, Matthew West, for King & Country müzik gurubu, Kirk Franklin ve Priscilla Shearer gibi isimler yer aldı.

Ryan Higgins: “Bizi böyle bir projede destekleyen müzisyenlere ve konuşmacılara teşekkür ediyorum. Özellikle de ‘Samaritan Purse’ derneğine böyle bir zamanda bizlerin elinden tekil olarak gelmeyin yardımları organize ederek ihtiyacı olanlara sağlayabildiği için minnettarım” dedi.

Teksas Dallas’taki Pot House Kilisesi’nin önderi, Tee di Jakes konuşması sırasında, COVİD-19’un kimsenin göz ardı edemeyeceği bir gerçeğe dönüştüğünü vurguladı. 

Tee di Jakes: “Koronavirüs hepimizi ortak paydada topladı; güçlü ya da zayıf, zengin ve ya fakir, büyük ya da küçük artık hiçbir önemi yok, hepimiz eşitlendik. Farklılıklarımızın artık hiçbir önemi kalmadı. Hepimizi aynı derecede savunmasız durumdayız” diye açıkladı. 

Megakilisenin Pastörü Tee di Jakes, tüm olumsuz noktalara rağmen, Koronavirüs salgınının dünyadaki insanların bir araya gelmesine yardımcı olduğuna dikkat çekti. 

Tee di Jakes: “Kovid-19 ne kadar güçlü olursa olsun, 2020’de gördüğümüz insanların birliği, bir virüsün doğurabileceği en güçlü etkidir. Bu yüzden hepinizi birlikte olmaya davet ediyorum çünkü birlikte, ayrı olmaktan daha güçlüyüz. Korku, acı, keder, belirsizlik, işsizlik ve ekonominin düşüşü» gibi sorunların merkezinde bulunan herkesi Mesih’e sığınmaları için davet ediyorum. İnanç soyut bir kavram olmasına rağmen birlik olup dua edersek somut etkileri görmekte gecikmeyeceğiz” açıklamasında bulundu. (cnl.news/O.D)

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin Kuruluşunun 563. Yıldönümü Kutlandı

Kumkapı Patriklik Merkez Surp Asdvadzadzin Katedrali'nde düzenlenen ayinle 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü, Türkiye Ermenileri Patrikliği'nin 563....

Papa Françesko’nun Türkiye’ye Gelmesi Bekleniyor

Ekümenik Patrik Bartholomeos tarafından yapılan açıklamaya göre, Birinci İznik Konsili'nin 1.700'üncü yıldönümü vesilesiyle Papa Françesko Türkiye'yi ziyaret...

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 11 Hristiyan Katledildi

Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, 13 Mayıs Pazartesi günü korkunç bir saldırı düzenledi. Demokratik Kongo...

Ermeni Apostolik Kiliseleri Pentikost Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Apostolik Kiliseleri "Hokekalusd" (Pentikost - Kutsal Ruh'un İnişi) Yortusu'nu kutladı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi