3 Mayıs 2024 Cuma

2 Bin Etiyopyalı Yahudi, İsrail’e Getirilecek

Etiyopyalı 2 bin Yahudi’yi İsrail’e getirmeyi öngören plan, ülke parlamentosunda onaylandı. Plana göre, Etiyopyalı Yahudiler 2020 yılının sonu ile 2021’in başında İsrail’e getirilecek.

İsrail hükümeti, Yahudi Dönüş Kanunu çerçevesinde Etiyopyalı 2 bin Yahudi’yi ülkeye getirme planını onayladı.

İsrail’in Kanal 7 televizyonuna göre, Etiyopyalı 2 bin Yahudi’yi ülkeye getirmeyi öngören planın İsrail parlamentosunda onaylandığı belirtildi.

Haberde, plan uyarınca Etiyopyalı Yahudilerin 2020 yılının sonu ile 2021’in başında ülkeye getirileceği kaydedildi.

Haberde ayrıca, İsrail’in Etiyopya asıllı Aliyah (Yahudi göçü) ve Entegrasyon Bakanı Pnina Tamano-Shata yaptığı açıklamada, “Hükümetin oy birliğiyle teklifin kabul edilmesinden dolayı çok mutluyum” dediği aktarıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Ekim’de Etiyopyalı mevkidaşı Abiy Ahmed ile telefon görüşmesinden sonra Etiyopyalı 2 bin Yahudi’yi ülkeye getirmeyi planladığını açıklamıştı.

80 Bin Kişi Göç Etmişti

İsrail’deki Etiyopya asıllı Yahudilerin sayısı 140 bini geçiyor. 1984 ve 1991 yıllarında yaklaşık 80 bin Etiyopyalı Yahudi, İsrail’e göç etmişti. Uzun yıllar dışa kapalı şekilde yaşayan Etiyopyalı Yahudiler, İsrail dini otoriteleri tarafından geç bir dönemde tanınmıştı.

Etiyopyalı Yahudiler, geçen yıllarda da İsrail’de ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kaldıkları gerekçesiyle gösteriler düzenlemişti. (AA)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi