7 Mayıs 2024 Salı

Rusya’da, Bir Merhamet Otobüsü Daha Hizmet Vermeye Başladı

Rus Ortodoks Kilisesi’ne bağlı bir yardım kampanyası olan Merhamet Otobüsleri, ülke genelinde evsizlere ve ihtiyaç sahiplerine gıda, kıyafet ve tıbbi yardım gibi hizmetler sunmaya devam ediyor.

Rusya’nın batısında, Çelyabinsk Oblastı’nda bulunan Magnitogorsk şehri Episkoposluğu’na bağlı sosyal yardım departmanı, toplanan bağışlar ile evsizlere ve yalnız yaşayan yaşlı insanlara gerekli yardımları sağlayabilmek adına bir otobüs satın aldı.

Magnitogorsk şehri içinde her gün sabit bir rota ve durak noktalarına sahip olacak olan Merhamet Otobüsü, sıcak yemek ve kıyafet dağıtımı yapacak.

Rus Ortodoks Kilisesi Kutsal Meclis bölümü evsizlere yardım departmanı başkanı Irina Meshkova: “Evsizlere otobüs aracılığı ile yardım edilmesi özellikle koronavirüs salgını döneminde çok önemli bir rol oynuyor. Ülke çapında birçok Episkoposluk Merhamet Otobüsleri kampanyası aracılığıyla her gün yüzlerce insana yardım sağlıyor. Önümüzdeki sosyal yardım projelerine doktorlarımızı da dahil etmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

İlk Merhamet Otobüsü, Rus Ortodoks Kilisesi’ne bağlı bir yardım kampanyası kapsamında, 2004 yılında Moskova’da hizmet vermeye başladı. Evsizlerin beslenme, hijyen, kıyafet ve berber gibi ihtiyaçlarını karşılayan Merhamet Otobüsü, Kasım ayı boyunca her gece, başkentin tüm istasyonlarını gezerek ihtiyaç sahiplerini buluyordu.

9 yıl boyunca hizmet veren sosyal yardım otobüsleri sayesinde Rusya genelinde 35 binden fazla evsiz donarak ölmekten kurtarıldı.

Günümüzde Rusya, Belarusya ve Kırgızistan’da olmak üzere toplam 15 merhamet otobüsü hizmet veriyor. (O.D/cnl.news)

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Kiliseyi Koruyan Polis Memurları Onurlandırıldı

Endonezya Ulusal Polis Teşkilatı, Mayıs 2018'de Surabaya'da bombalanan üç kiliseyi koruyan polis memurlarını onurlandırdı. Aynı Gün Üç Ayrı...

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi