6 Mayıs 2024 Pazartesi

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Ekümenik Patrik Bartholomeos İle Görüştü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul’a geldi. Dendias, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda, Ekümenik Patrik Bartholomeos ile bir araya geldi.

Dendias, dün sabah saatlerinde geldiği İstanbul’da, İstiklal Caddesi’ndeki Yunanistan Başkonsolosluğu’na geçti. Dendias’ı burada Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou karşıladı. İkili bir süre konsolosluk önünde sohbet etti.

Dendias, ardından buraya gelen Ekümenik Patrik Bartholomeos’u karşıladı.

Konsoloslukta basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu ile İstanbul Rum Patrikhanesi yetkilileri de yer aldı.

Bartholomeos, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Yunanistan’daki metropolitlerin salahiyeti üzerine konuştuklarını belirterek, “Yunanistan’ın bazı bölgelerinde patrikhanemizin yetkisi ve salahiyeti var, Girit Adası’nda, 12 Adalar’da ve bazı bölgelerde. Bu bölgeleri din ve kilise açısından ilgilendiren konuları konuştuk, müşterek konulardan bahsettik” dedi.

Bartholomeos, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e de patrikhaneye olan ilgisinden dolayı teşekkürlerini ilettiğini kaydetti.

Bugün gerçekleşmesi planlanan görüşmeye de değinen Bartholomeos, “Sayın Bakan’a, yarın Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olmasından ötürü çok memnun olduğumuzu söyledim” ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Dendias da, “Arkadaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceğiz. Güzel bir görüşme olacağına inanıyorum” değerlendirmesini yaptı. Denias ile Çavuşoğlu bugün bir araya gelecek.

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi