5 Mayıs 2024 Pazar

Patrik Kirill: COVID-19 Yüzünden Kiliseleri Ziyaret Etmeyi Bırakmayın

Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill, Kurtarıcı İsa Katedrali’nde gerçekleştirdiği ayinin ardından: “Salgın döneminde hastalık korkusu yüzünden kilise ziyaretlerinden vazgeçilmemeli” çağrısında bulundu. 

Kilise içi yapılan analizlere göre, haftalık ibadetleri ziyaret edenlerin sayısı günümüz şartları yüzünden azalsa da özel bayram ve ayinlere gelenlerin sayısı değişmedi.

Ortodoks dünyası için en temel bayramlarından biri olan Paskalya’nın bu yıl salgın kuralları çerçevesinde düzenlenmiş olmasına rağmen, kiliseyi ziyaret eden kişi sayısında düşüş yaşanmaması dikkat çekti. Bu yıl Rusya’da birçok kilisede sosyal mesafe kurallarına uyulabilmesi için ayinler sokağa taşındı. 

Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill: “Hiçbir koşul halkımızı Ortodoks inancından koparamaz. Bunu özel bayramlarda salgına karşı alınan önlemlere rağmen kiliselere gelen insan sayısına bakıldığında görmek mümkün. Çünkü Kiliselerde paylaşılan Mesih’in iyileştirici sevgisi insanların korkularını yenmesine yardımcı olmaktadır. Tanrı’nın Tapınağı, dua ettiğimiz ve şifa aldığımız yerdir” dedi. 

Patrik, yaptığı açıklamanın salgın kurallarının göz ardı edilmesi gerektiği yönünde olmadığının altını çizerek: Maske takmak ve sosyal mesafe kurallarına uymak, kilise içi ibadetleri engelleyen faktörler olmadığını vurguladı.  

Moskova ve Tüm Rusya Patriği Kirill: “Bugün tüm dünyayı sekülerizm felsefesi sarmış durumda, bu da Sovyet döneminde kiliselere karşı başlatılan savaştan çok daha korkunç sonuçlar doğuruyor” dedi. (ria.ru/O.D)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi