3 Mayıs 2024 Cuma

Afganistan’da Taliban’dan Kadınlara ‘’Evde Kalın’’ Çağrısı

Afganistan’daki Taliban hükümeti, Kabil’de şehir hükümetinde çalışan kadınlara evde kalmalarını söyledi. Yaptıkları işler erkekler tarafından yapılamayacak olan kadınlar hariç diğer kadın çalışanlara evden çıkmayın çağrısında bulunuldu.

Afganistan’ın başkenti Kabil’in geçici belediye başkanı Hamdullah Namony, yaptığı açıklamada, Kabil şehir hükümetindeki kadın çalışanların evde kalmalarının söylendiğini bildirdi.

Taliban yönetimi devralmadan önce çalışanların üçte birine tekabul eden 3 bin kişinin kadın olduğunu söyleyen başkan, yeni bir karara dek kadınlara evden çıkmama çağrısı yaptıklarını belirtti.

Açıklamada, yalnızca yaptıkları işler erkekler tarafından gerçekleştirilemeyecek olan kadın çalışanların ofislere gelmesine izin verildiği aktarıldı. Bazı tasarım ve mühendislik departmanlarıyla ortak kullanımlı kadın tuvaletlerin bu kapsama girdiği söylendi.

Taliban Cuma günü Kadın İşleri Bakanlığı’nı kapatıp onun yerine, ‘’fazilet yayma ve ahlaksızlığı önleme’’ bakanlığını kurmuştu.

Taliban’ın kadınların toplumsal yaşama katılımlarını etkileyen kararları art arda alması üzerine bugün bir grup kadın bakanlık önünde protesto düzenledi.

Yaklaşık 10 dakika süren eylemde ellerinde ‘’Kadının aktif olmadığı bir toplum, ölü bir toplumdur’’ pankartı taşıyan kadınlar dikkat çekti. (Ntv)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi