5 Mayıs 2024 Pazar

Papa Françesko, Ukraynalı Askerlerin Eşleriyle Görüştü

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko, Ukrayna’nın Mariupol kentinde direnen askerlerin eşleriyle bir araya geldi.

Katarina Prokopenko ile Yuliya Fedosiuk

Papa, Çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumunda bu hafta, Mariupol kentinde Rus güçlerince kuşatma altındaki Azovstal Metalürji Fabrikası ve çevresinde direnen Ukraynalı iki askerin eşleriyle buluştu. Katarina Prokopenko ile Yuliya Fedosiuk, Papa ile görüşmelerinin ardından basına yaptıkları açıklamada, “Papa, bizim için dua edeceğini ve bizim için elinden geleni yapacağını söyledi” dedi.

Prokopenko ve Fedosiuk, Papa’yı Ukrayna’ya davet ettiklerini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesini istediklerini belirterek, Katoliklerin ruhani liderinin bu konuda kendilerine yanıt vermediğini, dua edeceğini söylediğini aktardı.

Asker eşleri, görüşmenin eşlerinin hayatlarını kurtarmak için bir şans yaratması umudunu da dile getirirken, Papa’dan fabrikaya erişim için koridorlar açılması konusunda yardım istediklerini söyledi.

Azovstal Metalürji Fabrikası’nda durumun son derece kritik olduğunu anlatan Prokopenko ve Fedosiuk, “Yiyecek, su, ilaç, tedavi gibi bir şey yok. Korkunç durumdalar. Her gün 1-2 asker ölüyor. Acil tahliye edilmesi gereken 600-700 yaralı asker var” dedi.

Prokopenko ve Fedosiuk, fabrika içinde halen askerlerin aileleri de olmak üzere siviller olduğunu da kaydetti.

Papa’nın Lübnan Ziyareti Ertelendi

Papa Françesko, sağlık sebeplerinden dolayı haziran ayında Lübnan’a planladığı ziyareti erteledi.


Lübnan Turizm Bakanı ve Papa’nın Ziyaret Hazırlıkları Komite Başkanı Velid Nassar, konuya dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Nassar, “Vatikan, Papa’nın kararlaştırılan Lübnan ziyaretini erteleme kararını resmi olarak Lübnan makamlarına iletti. Ziyaretin yeni tarihi belirlenince hemen duyurulacaktır” ifadelerini kullandı.

Papa’nın yurt dışı ziyaretleri ve programlarının sağlık sebeplerinden ötürü ertelendiğini vurgulayan Nassar, Papa’ya şifa dileklerini ifade etti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, 5 Nisan 2022’de Papa Françesko’nun haziranda Lübnan’ı ziyaret edeceğini açıklamıştı. (AA)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi