3 Mayıs 2024 Cuma

Hindistan’da kiliseye baltalı saldırı

hintli hristiyanlarHintli radikaller , Hindistan’ın Şarkhan eyaletinin bir kasabında dua eden ve tapınan bir grup Hristiyan’a silah ve baltalarla saldırdı. Hristiyanlar saldırının ardından 6 kişinin yaralanmasına rağmen, tapınmaya devam etti.

Hintli grup, içlerinde bir pastörün de bulunduğu gruba eğer İsa Mesih’e dua etmeye devam ederlerse, onları “ bitirmek”le tehdit etti. Saldırganlar Pastör Sarvajit Bharti’nin motosikletine zarar verip, sürükledi ve birkaç Hristiyan’ı acımazca darp etti.

Hintli Pastör Mitileş Kumar’ın talebiyle, Hristiyanlar İsa Mesih’e tapınmaya başladı. Mitileş ” İsa Mesih’e tapınmanın ve dua etmenin hiçbir yanlışı yok ve durmayacaklar” dedi.

Bharti “Bu yılın Nisan ayından beri bize Mesih ve yaşamlarımız arasında seçim yapmamız için baskı yapılıyor ve eğer Mesih’ten feragat etmezsek, köylerimizden bizi atacaklarına dair tehdit alıyoruz. “ dedi. Ve diğer bölgelerdeki Hristiyanların da baskı ve zor şartlar altında dua ederek tapındıklarını sözlerine ekledi.

Hindistan’da artan nüfus artışına göre, Hristiyan karşıtı olaylar ve şiddet, geçen yıllara oranla artış gösterdi.

Geçen ay, Orissa saldırılarının yedinci yılında, 100 Hristiyan’ı Hintli radikaller katletti ve nerdeyse 56 bin Hristiyan Hintli, evinden ve kiliselerinden oldu.

Bu saldırılara rağmen Cuttack-Bhubaneswar’ın Başpiskoposu Hindistian’da Hristiyan sayısının arttığını açıkladı ve “Hristiyanlar, kurbanlar için ve ortak barış, adalet ve huzurumuz için defalarca dua etmemiz gerekiyor” diye ekledi. (Christian Post / Burcu A.)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi