4 Mayıs 2024 Cumartesi

Libya’da Hristiyanlığı Kabul Edenler Tutuklanıyor

Libya’nın İç Güvenlik Teşkilatı, Trablus kentinde Hristiyanlığı kabul eden ve Tanrı Sözü’nü vaaz eden vatandaşların ve yabancıların tutuklanacağını bildirdi.

Güvenlik teşkilatı, tutuklananların kimliğini ve sayısını açıklamadı. Altı Libyalı, bir Pakistanlı ve iki Amerikalı’nın yüzleri kapatılmış halde videoları yayınlandı. İki Amerikalı, Gateway International School’da çalışmaktaydı. Amerikalıların ‘Assemblies of God’ adlı müjdeleme kuruluşuna üye olduğu açıklandı. Hristiyanlar, okulda Tanrı Sözü’nü paylaşmakla suçlandı.

İç Güvenlik Teşkilatı, Amerikalıları halkı Hristiyanlığa döndürmekle suçladı. Yapılan basın açıklamasında, ‘‘Libya halkı inançlarıyla gurur duyuyor ve ulusal kimliklerinin bir parçası olarak kabul ediyor. İnançlarının suiistimal edilmesini ulusal güvenliği tehdit eden düşmanca bir eylem olarak görüyorlar. Toplumsal kimliğimizi tehdit eden unsurları izlemeye devam edeceğiz. Hristiyanlığı kabul etmenin, terör eylemlerinden hiçbir farkı yoktur’’ ifadelerinde bulunuldu.

Siyasi Diyalog Komitesi’nden Salem Musa Madi, oğlu Sifaw’ın Trablus’ta gözaltına alındığını söyledi. Genç, 6 Nisan’da İç Güvenlik Teşkilatı tarafından Hristiyanlığı kabul etmesi nedeniyle tutuklandı. 

Open Doors, Libya’da yaklaşık 35 bin Hristiyanın yaşadığını açıkladı. 1 Ekim 2021- 1 Eylül 2022 tarihleri arasında 200 Hristiyan’ın fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığı, 19 Hristiyan’ın kaçırıldığı ve 15 Hristiyan’ın tutuklandığı bildirildi. Hristiyanlara ait sekiz bina saldırıya uğradı. Libya, Open Doors’un Hristiyanların en çok zulme maruz kaldığı ülkeler listesinde 5. sırada yer alıyor.

İç Güvenlik Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, Hristiyanların savcılığa sevk edildiği ve infaz tehlikesiyle karşı karşıya olduğu duyuruldu. (CNA)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi