fbpx
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kıdemli Peder Antreas Hagopyan, Ebediyete Uğurlandı

Merhum Kıdemli Peder Antreas Hagopyan, Feriköy Kilisesi’nde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı. 

Türkiye Ermenileri Patrikliği Makamına bağlı merhum Kıdemli Peder Antreas Hagopyan, 04 Şubat 2024 Pazartesi günü, Feriköy Surp Vartanants Ermeni Kilisesi’nde sunulan Surp Badarak (Kutsal Sunu) Ayini ile Göksel Baba’ya uğurlandı ve Şişli Ermeni Mezarlığı’ndaki aile kabrine defnedildi. 

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II’nin riyaset ettiği Surp Badarak, Peder Natan Arabyan eli ile sunuldu. Diyakoslar, kıdemli Okuyucular Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler. İlahileri Vartanants Korosu üyeleri, Diyakos Harutyun Edvin Galibyan yönetiminde seslendirdiler. 

Surp Badarak’ta Başepiskopos Aram Ateşyan, Patriklik makamına bağlı Rahipler, Pederler, diyakoslar, astdiyakoslar, kıdemli okuyucular da hazır bulundular. 

Surp Badarak sırasında merhum Kıdemli Peder Antreas’ın naaşı sunağa çıkarıldı. Sunakta, Başepiskopos Aram tarafından Surp Müron ile son kez takdis edilip kutsandı. Daha sonra Başepiskopos Aram, Luka 14:11 ve 18:14 ayetleri üzerinden vaaz verdi. 

Surp Badarak’ın ardından merhum Kıdemli Peder Antreas’ın naaşı, Patrik Kadasetli Sahak II’nin önderliğindeki kortej ile, okunan İlahiler, İncil parçaları, mezmurlar, dualar eşliğinde Kilise’den çıkarıldı. 

Ardından Şişli Ermeni Mezarlığı’na götürülen naaş, burada Rahip Şınork Donikyan’ın riyaset ettiği tören ile aile kabrinde toprağa verildi.

Saldırının Ardından Katolik Okulun Kapatılması Emredildi

Nijerya'daki Makurdi Episkoposluğu, düzenlenen saldırının ardından öğrencilerin ve personelin güvenliği için Peder Angus Frazer Memorial Lisesi'nin derhal...

BBC, Dini Yayınların Önemini Paylaştı

Dini yayınlarda 100. yılını kutlayan BBC, günümüz medyasında dini içeriklerin önemini vurgulayarak televizyon ve radyo programlarına devam...

İran Cumhurbaşkanı Reisi Öldü: Ülkede Olağanüstü Hal İlan Edildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan...

Okulda Kutsal Kitap Ayetlerinin Paylaşılmasına Yönelik Engel Kaldırıldı

Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi (ACLJ), iki öğrencinin inanç özgürlüğünün kısıtlandığı davadan sevinçle ayrıldı. 9 yaşındaki iki ilkokul...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi