2 Mayıs 2024 Perşembe

ABD Başepiskoposu’dan, Biden’ın Kürtaj Üzerine Açıklamasına Eleştiri

ABD’deki episkoposların yaşam yanlısı faaliyetlerinde önemli bir rol oynayan Baltimore Başepiskoposu William Lori, Joe Biden’ın ‘ABD Başkanı olarak gücünü kürtajı teşvik etmek ve kolaylaştırmak için kullanma’ kararını kınadı.

Başepiskopos Lori, Başkan Biden’ın kürtaj üzerine açıklamasına karşılık verdi. Başkanın emri, düşük veya dış gebelik durumlarında kadınların acil sağlık hizmetlerine erişiminin sağlanması gibi gerçek sağlık sorunlarının yanı sıra ahlaki açıdan sakıncalı uygulamalar da dâhil olmak üzere bir dizi konuyu kapsıyor.

Başepiskopos’tan Biden’a: ‘‘Yaşamı Seçin’’

Başpiskopos Lori, ‘‘Yönetim, gücünü annelerin ve bebeklerin desteği ve bakımı için kullanmak yerine, savunmasız ve sessiz insanların yok edilmesini kolaylaştırmak için kullanıyor. Başkanın ölüme ve yıkıma giden bu yoldan vazgeçmesini ve yaşamı seçmesini diliyorum’’ dedi.

Başkan Biden’ın ölüme ve yıkıma giden bu yolu terk etmesini ve yaşamı seçmesini dileyen Başepiskopos, ‘‘Katolik Kilisesi, her insanın yaşam hakkını korumak için tüm liderlerle ve yetkililerle birlikte çalışmaya hazırdır’’ açıklamasında bulundu.

ABD Yüksek Mahkemesi, ülke genelinde kürtaj hakkını anayasal olarak garanti altına alan 1973 tarihli Roe-Wade kararını iptal etti. Mahkeme, önceki davalarda yanlış karar verildiğine hükmetti ve kürtajı düzenleme yetkisini halka ve seçilmiş temsilcilere verdi. Başkan Biden’ın açıklamaları, mahkeme kararının ardından geldi.

Tanrı’nın Yüce Sevgi Planına Hizmet Etmek

Cumartesi günü yaptığı açıklamada Başepiskopos Lori, ABD episkoposları konferansı idari komitesinin (USCCB), daha önce yaptığı ‘yaraların iyileşmesi ve toplumsal bölünmelerin onarılması, evliliklerin ve ailelerin desteklenmesi için bir araya gelme çağrısını’ yineledi.

Başepiskopos, ‘‘Dini liderler olarak, Tanrı’nın yüce sevgi planına hizmetimizi sürdürmeye ve Amerika’nın yaşam ve özgürlük hakkını yerine getirmek için kardeşlerimizle birlikte çalışmaya söz verdik’’ dedi. (Vatican News)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi