4 Mayıs 2024 Cumartesi

Avustralyalılar Bu Noel’de Kiliseye Gitmek İstiyor

Noel yaklaşırken, birçok Hristiyan, bu mevsimin kendileri için bu kadar özel olmasının nedenini paylaşabilmeleri için, Hristiyan olmayan arkadaşlarını ve ailelerini kendileriyle birlikte kiliseye davet edip etmemeyi düşünüyor olabilir.

Avustralya’da yaşayanlar için NCLS Research, Avustralya Toplum Anketi’nden (ACS) elde edilen ve Avustralyalıların neredeyse yarısının davet edildikleri takdirde bir kilise ayinine katılmaya istekli olduğunu ve sadece dörtte birinin kategorik olarak reddettiğini gösteren verileri yayınlayarak erken bir Noel hediyesi verdi.

Beş yılda bir yapılan Ulusal Kilise Yaşamı Anketi’nden de sorumlu olan NCLS Research, Avustralyalıların inanç ve maneviyat konusundaki tutumlarını incelemek için Avustralya Toplum Anketi’ni kullanıyor.

Anket, katılımcıların yaklaşık %45’inin davet edilmeleri halinde bir Noel ayinine katılacağını, %20’sinin ise nasıl yanıt vereceğinden emin olmadığını gösterdi.

Ankete göre, kişisel ilişkiler bir daveti kabul edip etmeyeceklerinin anahtarıdır; ankete katılanların üçte birinden biraz fazlası, daveti gönderen arkadaş veya akraba için önemli olduğunu bildikleri takdirde katılma olasılıklarının daha yüksek olacağını belirtti.

Bir sonraki en önemli faktör ise %30’un biraz altında bir oranla kilisenin sevecen ve sıcak bir ortam sunup sunmadığı oldu.

Daha önce yapılan araştırmalar, insanların bir kilise veya inanç grubu tarafından yapılan davetleri kabul etme olasılığının çok daha düşük olduğunu göstermiş ve bireysel bağlantıların önemini vurgulamıştı.

Ankete katılanların yaklaşık %10’u kiliseye giden kimseyi tanımadıklarını söylerken, anket Hristiyanların inançlarını hayatlarındaki insanlarla paylaşmalarının ve onlara sezonun gerçek nedenini göstermelerinin önemini gösteriyor.

(Kaynak: Christian Today)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi