5 Mayıs 2024 Pazar

Banksy’den Ukraynalılara Yardım için 50 Serigrafi Baskı

Savaş yıkıntılarının arasında bir dizi duvar resmiyle Ukrayna’da kendini gösteren Banksy, bu defa savaştan zarar gören halka yardım etmek için sanatını konuşturuyor. Banksy, uluslararası hayır kurumu Legacy of War Vakfı’nın çabalarına fon sağlamak için 50 serigrafi baskı yaptı.

Bir dizi duvar resmiyle Ukrayna’da kendini gösteren gizemli grafiti sanatçısı Banksy, uluslararası hayır kurumu Legacy of War Vakfı’nın çabalarına fon sağlamak için 50 serigrafi baskı yaptı.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş, projenin tüm masraflarını Banksy’nin kendisinin üstlendiğini ve tüm gelirin savunmasız Ukraynalıları tahliye etmek, elektriği kesilenlere güç kaynakları sağlamak için kullanılacağını söyledi.

6 bin 140 dolar artı vergiler olarak fiyatlandırılan baskıların her birinde, “kırılgan” olarak isimlendirilmiş bir kartondan aşağı kayan fare görülüyor.

Legacy of War, tüm parçaları, türünün tek örneği olarak vurguluyor. Her baskı, sanatçı tarafından imzalanmış ve 50 adet numaralandırılmış ahşap bir çerçeveye monte edilmiş.

Vakfın CEO’su Giles Duley, Banksy’nin baskılarından elde edilen fonların yeni ambulanslar satın almak, engelli insanları ve yaşlıları bölgeden uzaklaştırmak için kullanılacağını söyledi. Ayrıca, gelir Ukraynalıların elektrik kesildiğinde sert soğuk mevsimle başa çıkmalarına yardımcı olmak için jeneratörler, gazlı ısıtıcılar ve güneş enerjisiyle çalışan lambalar için harcanacak. (Ntv)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi