2 Mayıs 2024 Perşembe

Çinli Katolikler Yoksullar için Bağışta Bulundu

Çin’de Katolik cemaati, Paskalya Pazarı öncesinde yoksullar ve ihtiyaç sahipleri için düzenlenen bağış toplama kampanyasına katıldı.

Katolik Jinde (İman) Yardım Kuruluşu tarafından desteklenen yardım etkinliği, 2 Nisan Pazar günü düzenlendi. Altı yıl önce başlayan yardım girişimi, ihtiyaç sahipleri için önemli bir bağış toplama etkinliği haline geldi. Yardım etkinliğini Kilise’de birliği sağlamak ve tanıklıkta bulunmak için fırsat olarak gören episkoposlar, rahipler ve inanlılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Jinde Yardım Kuruluşu, toplanan bağışların oldukça teşvik edici olduğunu söyledi. İlk beş yılda yaklaşık 683 bin dolar bağış toplandı. Bağışlar, Çin’de ve yurtdışında yaşanan doğal afetlerden etkilenenlere sağlık, psikolojik destek, yeniden yapılanma ve rehabilitasyon hizmeti sunmak için kullanıldı. Çin’de yaşanan sel felaketi ve depremlerin yanı sıra, 2018’de Tayvan’ın Hualien kentinde yaşanan deprem, Guatemala’da gerçekleşen yanardağ patlaması ve Endonezya’da yaşanan tsunami sonrasında başlatılan yardım girişimleri desteklendi.

Covid-19 salgını sırasında bile Çin’deki ve yurtdışındaki Katolikler yaklaşık 4,3 milyon dolar bağışladı. Bağışlar, en çok etkilenen bölgelere maske, tıbbi cihaz ve malzeme sağlamak için kullanıldı. 1997 yılında kurulan Jinde Yardım Kuruluşu, Çin’deki Katolik Kilisesi’nin kar amacı gütmeyen ilk sivil toplum kuruluşudur. Yardım Kuruluşu, 1998 yılında hükümet tarafından onaylandı.

”Jinde” kelimesi, 21 Mayıs 1994’te hayatını kaybeden ve yoksullara yardım etmesiyle tanınan Xingtai Episkoposluğu’ndan Episkopos Hou Jinde’ye atıfta bulunmak için kullanılmıştır. 

Yardım faaliyetlerinin devamı için Katoliklere ve iyi niyetli kişilere başvuran yardım kuruluşu, ‘‘Yardım faaliyetlerini teşvik etmeye ve uyumlu bir toplum inşa etmek için birlikte yürümeye devam edeceğiz. Çünkü İsa Mesih, ‘En basit kardeşlerimden biri için yaptığınızı, benim için yapmış olursunuz’ dedi’’ ifadelerinde bulundu. (Ucannews)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi