5 Mayıs 2024 Pazar

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Beştepe’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. “Vefa Ödülü” ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlu’na verilirken, müzik alanında Ajda Pekkan, sinema alanında ise Yılmaz Erdoğan ödüle layık görüldü. Gecede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sanatçılar arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Beştepe’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hangi inanca, kökene, meşrebe sahip olursa olsun Türkiye’ye ve Türk kültürüne hizmet eden, katkı sunan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Sanatçılar arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

Erdoğan, “Halka tepeden bakan, sürekli milleti aşağılayan, elitis zihniyet gerileyip Cumhur ile Cumhuriyet arasındaki mesafe kapandıkça hamdolsun bundan ülkemizin kültür ve sanat hayatı da olumlu etkilenmiştir. Biz bu görevde olduğumuz sürece Allah’ın izniyle hiç kimse Türkiye’yi eski baskıcı, yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Aşık Veysel’in ödülünü torunu Çiğdem Özer’e verdi.

Gecede “Vefa Ödülü” ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’na verildi.

Erdoğan, Aşık Veysel’in Ankara’da sırf kılık kıyafeti nedeniyle dışarı atıldığını hatırlatarak, “Vefa Ödülü ile bir ayıbı temizlediklerini ve devlet olarak kendisine şükran borcumuzu ifa ediyoruz” dedi.

Müzik alanında Ajda Pekkan, ödüle layık görüldü.
Yılmaz Erdoğan, sinema alanında Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Müzik alanında Ajda Pekkan, sinema alanında ise Yılmaz Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Erdoğan, gastronomi alanında ödül kazanan ve küs olan Ömür ve Emre Akkor kardeşleri de sahnede barıştırdı.

Ödülleri bizzat sahiplerine veren Erdoğan, gastronomi alanında ödül kazanan ve küs olan Ömür ve Emre Akkor kardeşleri de sahnede barıştırdı. Erdoğan, kardeşlere hitaben, “Artık dargınlık yok. Tamam söz. Bundan sonra biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiyeyiz” dedi.

Resim alanında Süleyman Saim Tekcan, tiyatro alanında Ayla Algan, ilim-kültür alanında Hayreddin Karaman, edebiyat alanında Yavuz Bülent Bakiler, karikatür-animasyon alanında Varol Yaşaroğlu, dans-bale alanında Tan Sağtürk, mimari alanında Hilmi Şenalp, zanaat alanında Sevan Bıçakçı ve geleneksel sanatlar alanında Gülbün Mesara ödül kazanan diğer isimler oldu.

İlim-kültür alanında Hayreddin Karaman ödüle layık görüldü.
Tan Sağtürk, dans-bale alanında ödüle layık görüldü.
Zanaat alanında Sevan Bıçakçı ödüle layık görüldü.

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi