4 Mayıs 2024 Cumartesi

Deprem Bölgesinde Korkular İkincil Felaket Üzerinde Yoğunlaşıyor

Pazartesi günü 17 bin’den fazla kişinin ölümüne neden olan ve ölü sayısının artmasından korkulan depremin ardından Türkiye ve Suriye’de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yüz binlerce insanın barınmadan ve temel ihtiyaçlardan yoksun kalması nedeniyle ikincil bir felaket uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Robert Holden, ‘‘Arama kurtarmada gösterdiğimiz hız ve kararlılıkla hareket etmezsek, ilk felakete kıyasla daha fazla insanın zarar görmesine neden olabilecek ikinci bir felaket riskiyle karşı karşıyayız. Kötüleşen koşullarda yaşam mücadelesi veren birçok insanımız var. İşimiz kolay değil’’ dedi.

Askerler, uluslararası ekiplerle birlikte molozları kazmaya devam ediyor. Hava koşullarının kötü olması, arama kurtarma çalışmalarını güçleştiriyor. Bundan dolayı ölü sayısının artmasından korkuluyor. Yaşananların ardından 10 ili kapsayacak şekilde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Depremden yaklaşık 13,5 milyon kişinin etkilendiği açıklandı. 

Suriye’nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus kentlerinde de çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Binlerce kişi yaralandı ve evsiz kaldı.

Birleşmiş Milletler, tüm bölgeye acil destek sağlamak üzere Merkezi Acil Müdahale Fonu’ndan (CERF) 25 milyon dolar ayırdı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), 7.7 büyüklüğündeki depremin Türkiye’nin son yüzyılda yaşadığı en şiddetli depremlerden biri olduğunu açıkladı. (Vatican News)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi