3 Mayıs 2024 Cuma

Endonezya’da Çeteler İbadet Hizmetini Engelliyor

Kaynaklara göre, Endonezya’nın kuzeyindeki çeteler kilisedeki ibadet hizmetini engellerken, başka bir grup ise inşaat halindeki kilise binasına zarar verdi. 

Yerel basına göre, Riau eyaletinde yaklaşık 30 kişilik grup, Kabil köyünde inşaat halindeki kilise binasına zarar verdi. Bina, Endonezya’daki Pentekostal Misyon Kilisesi’ne ait. Sosyal medyada yayınlanan videoda, gruptan bir kişi kilise inşası için izin alınmadığını iddia ediyor. Pastör Sham Jack Sean Napitupulu ise yetkililerden inşaya izin veren bir yazı aldığını söyledi.

Batam Dinlerarası İletişim Forumu Başkanı Chabullah Wibisono, saldırının dini nedenlere dayanmadığını iddia etti. Kilise liderleri yaşanan olaylar nedeniyle yetkililere şikâyette bulundu. Endonezya Müjdeci Kiliseler ve Kurumlar Birliği Başkanı Pastör Jimmy Loho, saldırıları kınadı. Kilise binasına zarar verenlere karşı açılan dava halen devam ediyor.

Kuzey Sumatra eyaleti yakınlarındaki Tanjung Morawa köyünde aşırılık yanlıları Mawar Sharon Kilisesi cemaatinin Pazar ibadeti için bir depoyu kullanmasını protesto etti. Protestocular, ‘‘Tanjung Morawa köyü sakinleri olarak Hristiyanların faaliyetlerini kabul etmiyoruz. İbadet hizmetlerini şiddetle reddediyoruz’’ yazılı pankartlar taşıdı.

Pastör Philip Muntofa’nın sekreteri Emmy Marlina’ya göre, göstericilerin bir kısmı yerel sakinken, diğerleri çevre bölgelerden geldi. Marlina, ‘‘Depo sahibi bir kardeşimiz, mülkünün ibadet için kullanmasına izin verdi. Ancak protestocular kilisenin depoda ibadet etmesini engelledi. Geçici ibadet yerleri için herhangi bir izin gerekmiyor. Yetkililer çatışmaya çözüm bulmak için çalışmalara başladı. Hükümetin uzlaşmacı olduğunu düşünüyoruz. Çabaları için teşekkür ederiz’’ dedi.

Raporda, ‘‘Müjde’yi (Tanrı Sözü) duyuran kiliseler özellikle kırsal bölgelerde baskıya uğruyor. Endonezya’nın bazı bölgelerinde kiliseler, ibadet etmek için yer izni alamazken, yetkililer genellikle evrakları görmezden geliyor’’ ifadeleri yer aldı. (morning star news)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi