2 Mayıs 2024 Perşembe

Gazze’de Yaşam Şartları Giderek Zorlaşıyor

Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde akaryakıt krizi yaşanıyor. Akaryakıt olmaması ve elektrik kesintisi nedeniyle halkın yaşam şartları giderek zorlaşıyor.

Gazzeliler, bitkisel yağ ve mazotu yakıt deposuna ekleyerek arabalarını çalıştırıyor. Yakıt olmaması nedeniyle kentteki akaryakıt istasyonlarının kapalı olduğu görülüyor. Gazze, elektrik ve yakıt olmadan gıda ve temiz su üretemiyor ve ulaştırılan insani yardımların dağıtılması aksıyor.

Gazze şeridinde yaşayan insanlar, salgın hastalıklarla karşı karşıya kalma riski ile yaşıyor ve savaşın yanında temel kaynak ve hijyen sıkıntısı nedeniyle hastalıklar yayılmaya devam ediyor.

BM: Han Yunus’un, insanların çıkmasına fırsat vermeden bombalanması vicdansızlık

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik bombardımanla ilgili, “Kapana kısılmış insanların bölgeyi boşaltmasını istemesi ancak çıkmalarına fırsat vermeden bombalaması tam bir vicdansızlıktır” açıklamasında bulundu.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Han Yunus’a yönelik yoğun bombardımanın devam ettiğini bildirdi.

Genel Sekreter Yardımcısı, “Kapana kısılmış insanlardan bölgenin boşaltmasının istenmesi ancak çıkmalarına fırsat vermeden bombalanması tam bir vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese ise bunun sadece vicdansızlık olmadığına dikkati çekerek, “Bu aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesinin Roma Statüsü uyarınca çok ciddi bir uluslararası suçtur” vurgusunda bulundu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan iki hastanenin çevresinin hedef alındığını ve bu hastanelere giden yolların kesildiğini duyurmuştu.

(Kaynak: NTV)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi