3 Mayıs 2024 Cuma

Güney Sudan Halkı Acı Çekiyor

Apostolik Nuncio: ‘‘Güney Sudan’da Acı Çeken Halkın Yanında Olmalıyız’’

Apostolik Nuncio Hubertus van Megen

Kenya ve Güney Sudan’dan Apostolik Nuncio Hubertus van Megen, Vatikan’ın Devlet Bakanı Kardinal Pietro Parolin’in ülkeye yaptığı son ziyaretle ilgili düşüncelerini dile getirerek, Hristiyanların acı çeken insanların yanında olması gerektiğini söyledi.

Kardinal Pietro Parolin, son ziyaretinde dünyanın dikkatini bir kez daha Güney Sudan’da devam eden insani krize çekti. Başepiskopos Hubertus van Megen, özellikle kuzeydeki Malakal kentine atıfta bulunarak, ‘‘Orada olmamız gerekiyor’’ dedi.

Apostolik Nuncio, bu yılın başlarında komşu Sudan’da yaşanan şiddet olayları nedeniyle on binlerce mültecinin sınırı geçerek Güney Sudan’a sığındığını söyledi. Küçük bir sınır kasabası olan Renk’e gelen mülteciler, iki ila üç günlük bir yolculukla Malakal kentine ulaşıyor.

Nuncio, Kardinal Parolin’in Malakal’ı oradaki insanlarla birlikte olmak ve aynı zamanda dünyanın dikkatini bir kez daha bu felakete çekmek için ziyaret ettiğini söyledi.

Kardinal Parolin’in Güney Sudan ziyareti, Papa Françesko’nun Şubat ayında gerçekleştirdiği tarihi Apostolik Yolculuk’tan altı ay sonra gerçekleşti. Başepiskopos van Megen, Papa Françesko’nun gerçekleştirdiği ziyaretin hükümet ve Kilise açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Nuncio, ‘‘Hükümetle temaslarımda gördüğüm şey, insanların gerçekten bu konu hakkında konuşuyor olmaları. Bir tür diyalog ve barışa ulaşmak için önemli bir çaba. Çeşitli olumlu faktörler ülkeye yardımcı olabilir ve böylece liderler acı çeken halkına gerçekten hizmet edebilir. Kardinal Parolin ziyaretiyle yıllardır kabile çatışmalarından mağdur olan Malakal halkının çektiği acıların altını çizdi. Kardinal her şeyden önce, insanlara umut ve cesaret işareti olmak üzere buraya geldi’’ dedi.

Başepiskopos van Megen, devam eden etnik çatışmalara ek olarak, bölgenin yıkıcı sel felaketinden etkilendiğini söyledi. Üçüncü bir insani kriz ise, özellikle Sudan’daki korkunç savaştan kaçan mülteci akınıyla ilgili. Nuncio, ‘‘Dua etmeli ve İsa ile konuşmalıyız. İnancımızın somutlaşması ve ete kemiğe bürünmesi gerekiyor. Bunun yolu da ihtiyaç sahiplerine yardım etmekten geçer. Kardinal’in çabası da bu yönde’’ dedi.

Başepiskopos van Megen, Kardinal Parolin’in ziyaretiyle bölge halkının yardım çığlıklarının tüm dünyaya ulaştığını söyledi. (Vatican News)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi