7 Mayıs 2024 Salı

Hindu Milliyetçileri, Hristiyanların Evlerine Saldırı Düzenledi

Hindistan’ın Chhattisgarh eyaletinde 50 Hindu milliyetçisinden oluşan çete, Cumartesi günü bir Hristiyan topluluğuna acımasızca saldırarak dokuz Hristiyanın ağır yaralanmasına neden oldu.

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), Dantewada bölgesinden Metapal köyündeki 14 Hristiyanın evine düzenlenen baskın sonrası, kurbanlardan üçünün durumunun kritik olduğunu duyurdu. Radikal grubun, Metapal’ı ‘Hristiyansız’ bir köy yapmaya çalıştıkları bildirildi.

Saldırıya uğrayan Hristiyanlar arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyordu. Saldırıdan kurtulan Pastör Susheel Kumar, ağır yaralı şekilde hastaneye götürüldü.

Çetenin Joga, Lakhma, Magda ve Sukka adlı dört adam tarafından yönetildiği bildirildi. Çetenin 15 üyesi hakkında soruşturma açıldı, ancak tutuklama haberi gelmedi. Pastör Kumar, ‘‘Köyde Hristiyanlara karşı sert bir baskı var. İnanlılar geçmişte birkaç kez tehdit edildi. Geçen yıl saldırıya uğrayan üç aile köyü terk etti’’ dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen başka bir Hristiyan lider ise, inanlıların acımasız bir zulme maruz kaldığını söyleyerek, ‘‘Eyalet genelindeki Hristiyanlar, radikal grupların baskısıyla karşı karşıya. Hristiyanlar, inançlarını yaşamakta özgür değil. Hükümetin bize adil ve önyargısız davranmasını istiyoruz’’ dedi.

CBN News, geçen ay Hindistan’ın Uttarkand eyaletindeki bir kilisenin 200 radikal Hindu milliyetçisinden oluşan çete tarafından saldırıya uğradığını bildirdi. Cemaat üyelerini darp eden saldırganlar, kiliseye zarar verdi. Saldırı sonucunda en az üç Hristiyan kadın ağır yararlanarak hastaneye kaldırıldı.

Temmuz ayında, Pastör Balwinder ‘Bagicha’ Bhatti, Pencap caddesi yakınlarında ölü bulundu. Pusuya düşürülen pastör başından aldığı ölümcül darbe nedeniyle hayatını kaybetti. Haziran ayında ise Hindu radikaller, Faridabad’daki Grace Assembly Kilisesi’ne ait bir eğitim kurumuna baskın düzenleyerek, içeriye Hindu tanrısı heykelini yerleştirdi ve mülkü işgal etti.

ICC’nin Güney Asya Bölge Müdürü William Stark, ‘‘Metapal Hristiyan topluluğuna yönelik saldırı nedeniyle endişeliyiz. Hindistan’da inanç özgürlüğü sağlanacaksa, bölgeleri ‘Hristiyansız’ kılma çabaları durdurulmalı ve cezalandırılmalıdır. Bu saldırı, ülkedeki büyük sorunun sadece bir belirtisi. Hindistan’da dini hoşgörüsüzlük ve şiddet o kadar normalleşti ki, her hafta birden fazla saldırı vakası gerçekleşiyor. Saldırganlara karşı sert önlemler alınmalı ve ülkenin herhangi bir dini inançtan arındırılması gerektiği fikrin ortadan kaldırılması için yetkililer tarafından gerekli açıklamalar yapılmalıdır’’ dedi. (cbn)

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Hindistan’da Hükümete Harekete Geçme Çağrısında Bulunuldu

Hindistan'ın Manipur eyaletinde şiddet olayları yeniden şiddetlendi. Genel seçim sürecinde can kaybının artacağından endişe duyuluyor.  Hristiyan Dayanışma Birliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi