2 Mayıs 2024 Perşembe

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Temiz Suya Erişim için Mücadele Ediyor

Araştırmalara göre dünya genelinde yaklaşık 2 milyar insanın temiz suya düzenli erişim yok. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen karara göre 22 Mart Dünya Su Günü olarak ilan edilmiştir.

Temiz suya erişemeyen insanlar acı çekmeye devam ediyor. 22 Mart Dünya Su Günü’nde bu krize dikkat çekmek için bir araya geliniyor. CBN’nin Operation Blessing kuruluşu, dünya çapında temiz suya erişimi sağlamak için mücadele ediyor. Çalışmalardan biri Yargüera, Honduras’da devam ediyor. Elle kazılmış kuyulardan suya erişmeye çalışıyorlar. Suyu kaynatıp tüketmeye çalışıyorlar, ancak bu durum kendilerini ve çocuklarını hasta edebilir.

Temiz suya erişimi olmayan Michel, ‘‘Çok yorgun olduğum için biraz su içtim. Dakikalar içinde midem ağrıdı. Babama kendimi iyi hissetmediğimi ve ilaç almam gerektiğini söyledim. İlaç içtim, ancak ağrım geçmedi’’ dedi. Operation Blessing, yaklaşık 140 kişiye temiz su sağlayan sistemi ulaştırmak için çalışıyor. Yargüera’da halkın artık bir umudu var. Temiz suya erişim sağlanarak su kaynaklı hastalıkların önüne geçildi.

CBN News, ülkemizde yaşanan şiddetli depremin ardından güvenli içme suyu ihtiyacının önemine değindi. Operation Blessing kuruluşu, kirli suları güvenli hale getirmek için ters osmoz sistemi kurdu. Buna göre, filtreleme işlemi sırasında suya basınç uygulanarak sudaki mikropartiküller ve ağır metaller ayrıştırılmaktadır.

Esquer, CBN News’e suyu güvenli hale getirme sürecini gösterdi. Bu yöntemle suyun yemek pişirmek ve içmek için güvenli hale geldiğini belirtti. Esquer, ‘‘Ağır metaller uzun yıllar boyunca organlarda hasara neden olabilir. Belirtiler ortaya çıktığında artık çok geç kalınmıştır’’ dedi. 

Temiz suya erişim için araştırmalar devam ediyor. İsrailli bir şirket olan Watergen, havadan su üretmek için öncü bir teknoloji geliştirdi. Şirketin vizyonu, herkese temiz ve güvenli içme suyu sağlamaktır. Abu Dabi merkezli Al Dahra Şirketi, Watergen şirketi ile su güvenliği alanında stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Girişim, toplumlar arasındaki bağın güçlenmesine yardımcı olabilir.

Watergen, makineler aracılığıyla günde yaklaşık 5.000 litre su üretiyor. Watergen’in yöneticilerinden Michael Rutman, ‘‘Gelecekte daha büyük makineleri tanıtacağız. Makinelerin sayısını artırarak su üretimine devam etmek istiyoruz’’ dedi. (CBN)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi