4 Mayıs 2024 Cumartesi

Hristiyanlar Din Değiştirmeye Zorlanıyor

Radikal Hindu milliyetçileri bir Pastöre ve Kilise üyelerine vahşice saldırdıkları sırada iki Hristiyan ağır yaralandı. Pastör Hemanth Kandapan’a göre, radikaller, Doğu Hindistan, Chhattisgarh’daki Odagoan köyünde ibadet ayininin sürdüğü sırada içeri girdi. Dışarıda öfkeli, Hindu milliyetçisi bir çete onları beklerken, Rahip Hemanth’ı ve cemaatteki inanlıları dövdüler.

Pastör ve kilisenin bir üyesi olan Sankar Salam, 200’den fazla milliyetçiden oluşan kalabalık tarafından dışarı sürüklendi ve dövülmeye devam edildi. Kalabalık, Hinduları Hristiyanlaştırdıkları iddiasıyla Pastör ve Salam’a eziyet etti ve köyde ayin yapmaya devam etmeleri halinde onları öldürmekle tehdit etti.

Hemanth Kandapan, “Yaklaşık 9 saat boyunca ev hapsinde tutuldum” dedi ve ekledi: “tüm bu süre boyunca, polis varken bile mafya tarafından sıkıştırıldım ve taciz edildim.”

Ertesi gün, Odagoan Hristiyanları, köylülerle birlikte VHP (Vishwa Hindu Parishad) üyeleri tarafından Ghar Wapsi’ye (yeniden din değişimi) katılmaya zorlandı ve yeniden Hinduizme geçirildiler. Beş Hristiyan aile Odagoan’dan kaçtı ve köy dışına sığınıyorlar.

Papaz Hemanth, “Köydeki durum hala gergin. Bu ailelerin ne kadar süre evlerinden uzak kalmak zorunda kalacağını bilmiyoruz” dedi.

Milliyetçi Hindutva grupları ve politikacılar tarafından yapılan saldırılar ve nefret söylemleri, Chhattisgarh eyaletindeki birçok Hristiyan’ın gördüğü zulüm seviyesini artırdı. (persecution)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi