4 Mayıs 2024 Cumartesi

Hristiyanlara Yönelik Zulmün 2024’te Artması Bekleniyor

Release International, 2024’te Hristiyanlara yönelik zulmün birçok ülkede artacağını bildirdi. Zulmün özellikle Nijerya, Hindistan, Pakistan ve Çin’de yoğunlaşacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

23 Aralık’ta Nijerya’nın Plateau eyaletinde düzenlenen bir dizi saldırıda 160 kişi hayatını kaybetti. Morning Star News, ölenler arasında kilise üyelerinin ve pastörlerin bulunduğunu ve yüzlerce evin yıkıldığını bildirdi. Saldırıları doğrulayan Release International, ‘‘Yaşananlardan derin üzüntü duyuyoruz. İbadet eden Hristiyanların saldırıya uğramasını kınıyoruz’’ dedi.

Raporlar, Nijerya’daki zulmün 2024’te artacağını öngörüyor. Radikal gruplar Hristiyanlara ait mahsulleri yok ediyor ve topraklarını terk etmeye zorluyor. Saldırıların 2024’te de devam edeceği düşünülüyor. Release CEO’su Paul Robinson, Kilise’yi Nijerya’daki Hristiyanlar için dua etmeye çağırdı. Nijerya hükümetini kararlı adımlar atmaya çağıran Robinson, ‘‘Yüreğimiz Nijerya’da zulümle yüzleşen Hristiyanlarla birlikte. Acılarını derinden hissediyoruz’’ dedi.

Hindistan’da din değiştirme karşıtı yasalar, Hristiyanların hayatını zorlaştırıyor. Manipur’da son 1 yılda 175 kişi hayatını kaybetti. Şiddet olaylarında on binlerce kişi evlerinden sürüldü ve yüzlerce kilise yakıldı. Hindistan’da genel seçimlerin Nisan ve Mayıs 2024 arasında yapılması planlanıyor. İktidardaki milliyetçi BJP’nin tekrar kazanması durumunda zulmün yeniden şiddetleneceği tahmin ediliyor. Hristiyanlara yönelik zulmün her geçen ay şiddetlendiği bildirildi.

Çin’de 2024’te sansürün daha da artacağı ve Başkan Xi Jinping’in kiliseleri Komünist Parti’nin değerleri ve ideolojisi ile aynı hizaya getirmeye çalışacağı belirtildi. Release International, ‘‘Amaç, Çin’de Hristiyanlığı tamamen ortadan kaldırmak’’ dedi.

Robinson, ‘‘Hindistan’da ve dünyanın birçok yerinde Hristiyanlara yönelik zulüm artıyor. Düşmanlık şiddete dönüşüyor. Saldırıya uğrayan Hristiyanlar, evlerinden sürülüyor’’ ifadelerinde bulundu.

(Kaynak: Christian Today)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi