4 Mayıs 2024 Cumartesi

İstanbul’da İlk Aşılar Sağlık Çalışanlarına Yapılmaya Başlandı

Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısı acil kullanım onayı almasının ardından yapılmaya başlandı. İlk etapta sağlıkçılar ve 65 yaş üstü aşılanacak.

Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanlığına ait özel tasarlanmış iklimlendirme özellikli ‘Aşı Nakil Aracı’ ile İstanbul’da hastanelere dağıtıldı. İstanbul’da aşılar sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Ankara’dan İstanbul’a getirilen ‘CoronaVac’ aşısı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün Bakırköy’deki ilaç deposunda bekletildi.

Aşılar bu sabah saat 05.00 itibariyle, eksi 20 ile artı 20 derece sıcaklığı ayarlanabilen ‘aşı nakil araçları’ ile İstanbul’daki ilçe sağlık müdürlüklerinin depolarını götürüldü. Aşılar buradan da hastanelere dağıtıldı. Araçların depodan çıkarken kornalarına bastıkları ve polisin de eskortluk yaptığı görüldü.

İstanbul’da ilk aşılar Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına uygulandı.

İstanbul’daki hastanelerde sağlık çalışanlarına aşılama süreci de başladı. İlk aşıyı olan doktor, ağrı ve sızı hissetmediğini belirtti. “Her şey yolunda işliyor” diyen doktor aşının tüm millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye, Covid-19’la Mücadele Kapsamında KKTC’ye de 20 Bin Doz Sinovac Aşısı Gönderdi

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında sağlık alanında yapılan işbirliği çerçevesinde bu sabah başkent Lefkoşa’ya 20 Bin doz Sinovac aşısı gönderildi.

KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Türkiye’den gönderilen aşıların sabah 05:00 itibariyle ambulans uçakla Ercan Havalimanı’na ulaştığını açıkladı. Bakan Pilli açıklamasında “bu sabah saat 05.00’da Türkiye Cumhuriyeti’nden ambulans uçakla 20 bin doz Sinovac aşısı KKTC’ye geldi” dedi.

KKTC Sağlık Bakanı Pilli, ülkede koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama programının en geç 15 Ocak’a kadar başlayacağını ve marta kadar nüfusun yüzde 60’ını aşılamayı planladıklarını ifade etmişti. (Ntv, CNN)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi