fbpx
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Keldaniler’den Barış Orucu

Hristiyanlar, devam eden savaşlar ve dünya çapındaki krizler arasında Doğuş Bayramı’na hazırlanırken, Keldani Katolik Patriği Louis Raphael Sako, dünyanın dört bir yanındaki Keldanileri 21-23 Aralık tarihleri arasında oruç tutmaya davet etti.

Doğuş Bayramı’nın Gerçek Anlamı

Keldani Patriği Sako, ‘‘Doğuş Bayramı sadece 2000 yıl önce gerçekleşen bir olayın anılması değildir. Tanrı’nın sevgi dolu ve merhametli varlığının farkındalığı ve inancıdır. Bu nedenle, bizleri Doğuş’un müjdesine çağıran orucu tutmaya hazırlanmalıyız. Bu, insani ve ruhsal değerlerimizi güçlendirmemize yardımcı olacaktır’’ dedi.

Irak’ta Yerinden Edilmiş Hristiyanlara Destek

Kardinal Sako, üç günlük oruca Musul’da yerinden edilen 120 Hristiyan aileye ve ihtiyaç sahibi inanlılara somut desteğin de eşlik etmesini önerdi. Aileler, bölgenin IŞİD tarafından işgal edilmesinin ardından 2014 yılında evlerini terk etmişti.

Patrikhane, Bağdat’ın güneyindeki Keldani okulunun yakın zamanda yenilenen yerleşkelerinde yerinden edilenlerin barınması için teklifte bulundu. Kardinal Sako, ‘‘Barış için özel oruç günleri, günahkâr davranış ve tutumlardan uzaklaşıp, yardım faaliyetlerine zaman ayırma, dua etme ve tövbe zamanı olmalıdır’’ dedi. Keldani Başepiskoposluğu, ihtiyaç sahiplerini desteklemek için yaklaşık 32 bin Euro bağışta bulunurken, Caritas gıda malzemeleri sağlıyor. 

Doğu Avrupa’daki Savaşla İlgili Endişeler

Papa Françesko Angelus duasına katılanları, Rab’bin Doğuşu’nun tüm dünyadaki çocuklara, özellikle de Ukrayna gibi savaşın hâkim olduğu bölgelerde yaşayanlara barış getirmesi için dua etmeye çağırdı.

Dokuz ay boyunca Doğu Avrupa’daki savaşı hatırlatan Kardinal Sako, Papa Françesko’nun barış çağrılarına katıldı ve çatışmanın Orta Doğu’daki olumsuz etkilerine yönelik endişelerini dile getirdi. (Vatican News)

Saldırının Ardından Katolik Okulun Kapatılması Emredildi

Nijerya'daki Makurdi Episkoposluğu, düzenlenen saldırının ardından öğrencilerin ve personelin güvenliği için Peder Angus Frazer Memorial Lisesi'nin derhal...

BBC, Dini Yayınların Önemini Paylaştı

Dini yayınlarda 100. yılını kutlayan BBC, günümüz medyasında dini içeriklerin önemini vurgulayarak televizyon ve radyo programlarına devam...

İran Cumhurbaşkanı Reisi Öldü: Ülkede Olağanüstü Hal İlan Edildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan...

Okulda Kutsal Kitap Ayetlerinin Paylaşılmasına Yönelik Engel Kaldırıldı

Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi (ACLJ), iki öğrencinin inanç özgürlüğünün kısıtlandığı davadan sevinçle ayrıldı. 9 yaşındaki iki ilkokul...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi