10 Mayıs 2024 Cuma

Kaymakam Demiryürek’ten İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi’ne Ziyaret

“İskenderun Birlikte Hayatı Güzelleştirme İdeali ile Dünyaya Örnek Bir Kent”

Kültürlerin harmanlandığı Sevgi ve Saygı Kenti İskenderun’da, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’ne iade-i ziyarette bulundu. Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, yönetim kurulu ile cemaat üyeleri tarafından ağırlanan Kaymakam Demiryürek, samimi karşılamadan ötürü teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini kaydeden Vakıf Başkanı Can Teymur, kilise ve cemaat hakkında Kaymakam Demiryürek’e bilgiler aktardı. Teymur; “İskenderun’daki Ortodoks Cemaati çok kadim bir cemaatin devamı olarak burada hayatiyetini sürdürüyor. Cemaatimizin yaklaşık 3 bine yakın mensubu, İskenderun’da mevcut iki kilisemizde dini vecibelerini yerine getiriyorlar.

Aziz Nikola Kilisemiz 1860’lı yıllarda Sultan Abdülaziz döneminde, onun fermanı ile kurulmuş. Bir diğer kilisemiz de Aziz George kilisemizdir. Orası da 470 yıllık çok kadim bir kilisedir.

Cemaat mensuplarımız, her ne kadar pandemi sürecinde aksamalar olsa da şu anda artık ibadetlerine iştirak ediyorlar. Farklı meslek dallarında olan arkadaşlarımız var. Yeni jenerasyonumuz son derece eğitimli, ülkesine ve milletine faydalı olmaya çalışan bir nesil yetişiyor çok şükür.

Bizler de Vakıf yönetimi olarak geçen hafta seçimlerimizi yaptık. Vakıflar bölge müdürlüğüne bağlı vakıf olarak, mezarlıklar, müştemilatlar, diğer gayrimenkullerin idaresi ile sorumlu onların bakımları, özellikle kiliselerimizin bakımları ile ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

“Her Zaman Yanınızdayım”

Yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini iletmesi ile konuşmasına başlayan Kaymakam Demiryürek ise; “Böylesine güzide bir toplulukla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Vakfınızın yeni yönetimine de hayırlı olsun diyorum. Başkanımız, sağ olsun benim göreve başladığım günlerde yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte ziyaret etmişlerdi. Ben de uzun süredir hem iadede bulunmak, hem de sizleri daha geniş çerçevede tanımak maksadıyla gelmek arzusundaydım. Yoğunluk sebebiyle biraz gecikmeli de olsa bugün buradayım.

İskenderun, hakikaten birlikte yaşama kültürü, birlikte hayatı güzelleştirme ideali ile değil Türkiye’ye, tüm dünyaya örnek olan yerlerden biri. Hem ülkem adına hem insanlık adına, sadece bir kamu yöneticisi değil bir vatandaş olarak, bir birey olarak da beni çok sevindiriyor. Çok kıymetli bulduğum bir husus bu. Bunun sadece lafta kalmaması, dilek ve temenni olarak kalmaması, sosyal hayatın farklı mecralarında da kendine vücut bulması ayrı bir kıymet ifade eden husustur.

Ben de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin buradaki temsilcisi olarak, bütün vatandaşlarına hizmetle yükümlü temsilcisi olarak her zaman yanınızdayım, kapım da telefonum da 7 gün 24 saat sizlere açık” diye konuştu.

Ortodoks Kilisesinin Cemaat üyeleri ile samimi bir sohbet ortamında bir araya gelen Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, daha sonra kilisenin içini de gezerek, kilise hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi