3 Mayıs 2024 Cuma

Kenya’da Hristiyanlar Korunma Talep Etti

El Şebab militanları Kenya’nın Marafa ve Poromoko köylerine saldırı düzenledi. Saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybederken, dokuz ev yıkıldı.

Marafa’daki görgü tanıklarının ifadesine göre, silahlı militanlar bölge halkını katletti. Soruşturmanın başladığını söyleyen yetkililer, ‘‘Düzeni sağlamak ve güvenliği artırmak için çalışıyoruz. Bölge halkının dikkatli olmasını istiyoruz. Güvenlik güçleri saldırganların peşinde. En kısa zamanda hak ettikleri cezayı bulacaklar’’ ifadelerinde bulundu.

Bölge halkından Francis Mwai, endişelerini dile getirdi. Mwai, ‘‘Güvenlik son derece endişe verici. Polise haber verilmesine rağmen can kaybı yaşandı ve mülkler zarar gördü. Yetkililer bölgeyi ziyaret etmeli ve neler yaşadığımızı görmeli’’ dedi.

Daniel isimli başka bir sakin, saldırının yıkıcı etkilerini paylaşarak, ‘‘Tüm hayvanlar katledildi, değerli eşyalar yakıldı. Yıkımdan geriye neredeyse hiçbir şey kalmadı’’ dedi. Son eylemler, Ekim 2023’teki son saldırıdan bu yana geçen bir aylık sakinliğin ardından geldi. Haziran ayından bu yana Hristiyanlar evlerini terk etmek ve kamplarda yaşamak zorunda kaldı.

Yerel yönetim, hükümeti Hristiyanları korumaya ve suçluları derhal yakalamaya çağırdı. Bu ayın başlarında bir parlamento üyesi, Widho, Salama, Juhudi, Witu ve Marafa’da yaşanan terör eylemlerinin belirli bir kesimi mi yoksa dini grupları mı hedef aldığı konusunda açıklama talep etti. 

Konu üzerine açıklama yapan bir kilise lideri, ‘‘Hristiyanlar, El Şebab örgütü nedeniyle yıllardır acı çekiyor. Evde, kilisede ve yolda korku içinde yaşıyoruz. Hükümet, tüm sakinlerin güven içinde yaşaması için çaba göstermeli’’ dedi.

(Kaynak: Persecution)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi