2 Mayıs 2024 Perşembe

Kilise, Komünist Liderden Özür Bekliyor

UCA News’a göre, Hindistan’ın güneyinde yer alan Kerala eyaletindeki Hristiyanlar, rahibelerin hayatını aşağıladığı iddiasıyla üst düzey bir Komünist liderden özür bekliyor. 

Irinjalakuda Episkoposluğu, Hindistan Komünist Partisi’nin eyalet sekreteri M V Govindan’ın açıklamalarını kınadı. Govindan, Kannur bölgesinde düzenlenen bir etkinlikte, İngiltere’deki Katolik rahibelerin dini yaşamı bir meslek haline getirdiğini iddia etti. Kısa bir süre önce Birleşik Krallık’ı ziyaret eden Govindan, Hristiyanların katılmaması nedeniyle ülkedeki kiliselerin satışa çıkarıldığını söyledi.

Irinjalakuda Episkoposluğu, 8 Temmuz tarihli kararında Govindan’dan özür dilemesini ve açıklamalarını geri çekmesini istedi. Episkoposluk, Komünist liderlerin Kilise için endişelenmemesini, bunun yerine Hindistan’daki komünist partilerin ciddi düşüşüne bakmasını istedi. Yapılan açıklamada, siyasi liderlerin yönetimindeki başarısızlığı kapatmak için Kilise üzerinde asılsız iddialarda bulunduğu söylenildi.  

Kannur bölgesindeki Tellicherry Başepiskoposu Joseph Pamplany, Govindan’ın sözlerinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirerek ‘‘Açıklaması gereksiz ve yersizdi. Rahibeler hakkında söylediği sözler acı vericiydi. Bunu neden söylediğini anlamıyorum. İddiaları asılsız ve mantıksız’’ dedi. 

Kerala eyaletindeki Kilise, Komünist liderlerle birçok konuda anlaşmazlık yaşıyor. Kısa bir süre önce Katolikler, Kilise ile alay ettiği, manastırları ve dini yaşamı yanıltıcı bir şekilde tasvir ettiği iddiasıyla bir oyuna karşı çıktı. Kakkukali adlı oyun, Komünist babasının isteklerine karşı gelerek rahibe olmayı seçen genç bir kızın çektiği çileyi anlatıyor. Mart ayında Kerala’daki Katolik Episkoposlar Konseyi hükümeti oyunu yasaklamaya çağırdı. Ancak yetkililer isteği reddetti. Komünist Parti oyunu yasaklamamış olsa da, kınamalar nedeniyle oyunun askıya alındığı açıklandı.

Kerala’daki 33 milyonluk nüfusun yüzde 18.04’ünü oluşturan Hristiyanlar, ülkedeki üçüncü büyük dini topluluktur. (UCA News)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi