2 Mayıs 2024 Perşembe

Kilise, Yoksul Çocuklara Yönelik Gıda Programından Çıkarıldı

Avukat Jeremiah Galus, kilisenin hükümet tarafından yürütülen gıda programından uzaklaştırılmasını ayrımcılık olarak değerlendirdi.

Alliance Defending Freedom (ADF) organizasyonun avukatı olan Galus, Compassion Kilisesi’nin ve Dayspring Learning Center adlı okul öncesi programın gıda yardımına katılımının engellendiğini belirtti. Galus, ‘‘Kilise, yaklaşık 20 yıldır Kaliforniya Sosyal Hizmetler Departmanı tarafından yürütülen gıda programına katılıyordu. Özellikle göçmenlere yönelik hizmet veriliyordu. Ailelerin çoğu düşük gelir grubunda yer alıyor ve ücretsiz gıda alma hakkına sahipler. Programda yaklaşık 20 yılın ardından ayrımcı bir politika izlenmeye başlandı’’ ifadelerinde bulundu. 

Eyaletin kilise ve okula dayattığı uygulamalara değinen Galus, ‘‘Kiliseyi ve anaokulunu, inançlarını paylaşan ve yaşayan kişileri işe alma hakkından vazgeçmeye zorlayacaklar. Kilise ve anaokulu çocuklara İsa ve Tanrı ile yakın bir ilişkiye sahip olmanın ne anlama geldiğini öğretmeye çalışıyor. Bunu yapmak için Müjde’yi (Tanrı Sözü) duyuran ve inancını açık bir şekilde ifade eden çalışanlara ihtiyaçları var’’ dedi. Galus, kilisenin ve okulun inançları nedeniyle ihtiyaç sahibi olan çocuklara ve ailelere hizmet verdiğini söyledi. 

Compassion Kilisesi ve Dayspring Eğitim Merkezi, Müjde’ye (Tanrı Sözü) bağlı kalmaları nedeniyle gıda programına katılmaları uygun görülmedi. Galus, ‘‘Aileler okuldan oldukça memnun. Buranın bir Hristiyan okulu olduğunu biliyorlar ve eğitiminden memnunlar. Kilise veya anaokulu tarafından ihlal edilen hiçbir unsur bulunmuyor. Sadece yetkililer tarafından haklar ihlal ediliyor’’ dedi. 

Yaşananlara rağmen inançlarından taviz vermeyeceklerini söyleyen okul müdürü Kelly Wade, ‘‘Anaokulumuz tüm ailelere hizmet vermektedir, ancak hükümetin inancımıza yönelik müdahalesini kabul etmiyoruz’’ dedi. 

ADF, yakın zamanda karara ilişkin şikâyet dilekçesi sundu. Galus, ‘‘Kilisenin ve Dayspring’in gıda programına geri dönmesini umuyoruz. Yeniden çocuklara hizmet edilmesini istiyoruz. Ailelerin dini okulları seçebilmelerini ve ayrımcılığa uğramadan iyi bir eğitim alabilmelerini umuyoruz’’ dedi. 

11 Ağustos’ta karara ilişkin duruşmanın gerçekleşeceği açıklandı. Kiliseyi temsil eden avukatlardan biri olan Dean Broyles, ‘‘Kilisenin ve okulun dini inancını ve uygulamalarını kontrol etmek için çocukları mağdur etmek tamamen ahlak dışı bir yaklaşım’’ dedi. (CBN)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi