5 Mayıs 2024 Pazar

Kiliseler Mülteciler İçin Ortak Eylem Çağrısında Bulundu

Fransa ve İngiltere arasındaki gerilim tırmanırken, 27 göçmen Kanal’ı geçmeye çalışırken trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Sınırın her iki yakasındaki kiliseler, mültecileri ve göçmenleri tehlikelerden korumak ve anavatanlarından kaçmaya zorlayan temel nedenlere çözüm bulmak adına ortak eylem çağrısında bulundu.

Kardinal Nichols: ‘‘Güvenli Rotalara İhtiyaç Var’’

Westminster’den Kardinal Vincent Nichols, ‘‘Küresel bir umutsuzluk seli karşısında uluslararası iş birliğine, güvenli rotalara ve yoksullukla mücadele için ortak çabaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu olay, hem insan kaçakçılarının kötülüğünü hem de yoksulluktan ve zulümden kaçanların çaresizliğini gösteriyor’’ dedi.

Episkopos McAleenan: ‘‘Ortak Hareket Edilmeli’’

Kardinal’in sözlerini yineleyen İngiltere ve Galler’deki Göçmenlerin ve Mültecilerin Episkoposu Paul McAleenan, mültecileri korumak ve insanları ülkelerinden kaçmaya zorlayan nedenleri ele almak için en kısa sürede ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Episkopos McAleenan, ‘‘Savaş, yoksulluk, zulüm ve iklim değişikliği en kısa sürede ele alınmalıdır. İnsan yaşamının değerine ve kutsallığına ilişkin inancın derinliği ve samimiyeti sorunlara yaklaşımda görülecektir’’ dedi.

Başepiskopos Welby: ‘‘Göçmenlik Prosedüründe Reform Yapılması Gerekiyor’’

Canterbury Başepiskoposu Justin Welby, göçmenlik ve sığınma prosedüründe ‘sınır ötesi’ bir reform çağrısında bulunarak, ‘‘Güvenlik, merhamet, adalet ve sınır ötesi iş birliğine dayalı daha iyi bir prosedüre ihtiyacımız var. Bu böyle devam edemez’’ dedi.

Caritas Fransa: ‘‘Sınırlar İnsanları Öldürüyor’’

Caritas Secours, yaşanan son trajedinin sınır bölgelerinin askerileştirilmesinin ve kamplarda yaşayan göçmenlere ve mültecilere yönelik baskıların doğrudan bir sonucu olduğunu söyleyerek, ‘‘Sınırlar insanları öldürüyor’’ dedi.

Birçok Fransız yardım kuruluşu, İngiltere’ye ulaşmaya çalışan göçmenlere ve mültecilere yönelik insanlık dışı muameleyi defalarca kınadı. Kiliseler ve sivil toplum kuruluşları, sığınmacıların güvenli geçişini ve entegrasyonunu sağlamak için insani koridorlara ihtiyaç duyulduğunu defalarca dile getirdi.

İngiltere ve Galler’de Kilise, Katolikleri Birleşik Krallığa yerleştirilen mültecilere yardım eden ve hükümet destekli bir girişim olan Topluluk Sponsorluğu Programına katılmaya teşvik ediyor. Programa katılan her topluluk, bir mülteci ailenin sorumluluğunu üstlenmektedir. Tasarı, 1978’den günümüze dek yaklaşık 300 bin mülteciyi başarılı bir şekilde topraklarına yerleştiren Kanada modelinden ilham almaktadır. (vaticannews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi