4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kırgızistan’da Kilise Büyüyor

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te küçük ama gelişmekte olan Katolik cemaati içinde 2-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Hristiyanlığı anlatma ve Mesih’in müjdesini duyurma çalışmaları adına iki günlük bir toplantı düzenlendi.

Peder Anthony Corcoran, ‘‘Dünya genelinde bu kadar çok üyesi bulunan evrensel kilisenin bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz. Burada küçük bir toplulukta hizmet etmek Tanrı’nın bir lütfudur’’ dedi.

Kırgızistan’da yaşayan Katolik Kilisesi üyeleri 6,7 milyonluk nüfusun yüzde 0,01’inden daha azını oluşturuyor. Ülkede sadece birkaç yüz Katolik bulunuyor. Peder Corcoran, Katoliklerin Kırgızistan’da 14. yüzyıldan beri var olmasına rağmen kilise cemaatlerinin Bişkek, Talas ve Celalabad kentlerine yayıldığını söyledi.

Bişkek’teki St. Michael Kilisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya rahipler, rahibeler, cemaat üyeleri ve Kilise için hizmet eden gönüllüler katıldı. Peder Corcoran, ‘‘Kırgızistan’da hizmet edenler adına bu toplantı, bir araya gelmek ve odaklanmak için harika bir fırsat’’ dedi. Toplantıya Caritas Kırgızistan’ın ulusal yöneticisi Sher Abdugapirov da katıldı.

Abdugapirov, ‘‘Caritas’ın sosyal çalışmaları ve projeleri, Katolik Kilisesi’nin yerel toplumun bir parçası olduğunu ve bölge halkıyla birlikte çalışmaya hazır olduğunu gösteriyor’’ dedi. Toplantıda ayrıca çocukların ve ihtiyaç sahibi yetişkinlerin korunmasının önemi tartışıldı.

Papa Françesko’nun sözlerini hatırlatan Peder Corcoran, ‘‘Kırgızistan’da ve komşu ülkeler olan Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan’da Katolik cemaati, dünya çapında büyüyen kilisenin çiçek açan tomurcukları olarak görülüyor. Papa Françesko, hepimizi, küçük olmanın bir sorun değil, ancak bir fırsat olduğunu anlamamız için teşvik ediyor’’ dedi.(CNA)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi