4 Mayıs 2024 Cumartesi

Müjdeleme Festivalinde 2000 Kişi Hayatlarını İsa Mesih’e Adadı

Müjdeci Luis Palau’nun oğlu Andrew, Palau ailesi tarafından düzenlenen ve 2 bin’den fazla insanın hayatlarını İsa Mesih’e adadığı ”Space Coast CityFest” adlı festivalde vaaz verdi.

Aile geçen hafta, Luis Palau’nun sağlığının kötüye gittiğini söylemişti, ancak yine de festivale ev sahipliği yapmaya karar vererek müjdeyi yayma çalışmalarının sona ermediğini göstermeye karar verdi.

Festivalde; Mac Powell, Mandisa, Social Club Misfits, Casting Crowns, Zach Williams ve Andy Mineo gibi ünlü Hristiyan sanatçıların parçaları seslendirildi. Ayrıca illüzyonist John Michael Hilton da festivalde sahne aldı.

Brevard County, Florida’da gerçekleşen etkinlikte, kaykay, BMX şovu ve serbest stil motokros şovları da yer aldı. Festival iki gece sürdü ve iki gece boyunca Luis Palau’nun oğlu Andrew Palau, etkinliğin Facebook sayfasından bir mesaj paylaştı.

Ücretsiz düzenlenen etkinlik, 6-7 Mart’ta gerçekleşti ve Brevard County bölgesindeki yüzlerce kiliseyi bir araya getirdi. Festivale ek olarak, Andrew Palau, hapishanelerde çok sayıda sosyal yardım ve toplantıya liderlik etti.

Web sitelerine göre etkinlik, Palau Derneği’nin Florida’ya son gelişinden 14 yıl sonra gerçekleşti. 2007’deki son kampanya Müjdeci Luis Palau tarafından yönetildi. Hareket aynı zamanda Brevard County kiliselerine farklılıkları bir kenara bırakıp hizmette birleşmeleri için fırsatlar sağladı.

Festival, ABD ve diğer ülkelerdeki çeşitli yerlerde benzer yerel topluluk sosyal yardım programları ve festivalleri serisinin ilki olarak gerçekleşti. Web sitelerinde Palau Derneği’nin dünya çapındaki şehirlerde benzer kampanyaları desteklemeye devam etmeyi planladığı belirtiliyor.

Gelecek şehirler ve ülkeler arasında Hermiston-Oregon, Blantyre-Malavi, Buenos Aires- Arjantin, Mısır, Mendoza-Arjantin, Napoli- İtalya, Pakistan, Manchester ile New Hampshire- Birleşik Krallık ve Gana yer almakta. (CHL)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi