6 Mayıs 2024 Pazartesi

Musul’da Enkaz Altında Hala Cansız Bedenler Çıkarılıyor

Rudaw haber sitesinde yer alan bilgilere göre, Irak’ın en büyük şehirlerinden Musul’un IŞİD’ten kurtarılmasının üzerinden 6 yıl geçti. Ancak hala enkaz altında cansız bedenler çıkıyor.

Musul Adli Tıp Kurumu, kentin IŞİD’den kurtarıldığı operasyonun bitmesinin üzerinden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen hala enkaz altından cansız bedenlerin çıkarıldığını açıkladı.

Rûdaw’a konuşan Musul Adli Tıp Kurumu Müdürü Şehad Arif Hamed, kentte temizleme ve enkaz kaldıma çalışmaları sırasında hala cansız bedenlere ulaşıldığını aktardı.

Hamed, Musul’un sağ ve sol kesiminde enkaz kaldırma ve temizleme çalışmalarında çıkarılan cansız bedenlerin Adli Tıp Kurumu’na teslim edildiğini söyledi ve 2017’den bu yana enkaz altından kimliği belirsiz bin 495 cesede ulaştıklarını, kimliğini tespit ettikleri 3 bin 749 kişiye ait bedenlerin ise yakınlarına teslim edildiğini bildirdi.  

Geçtiğimiz aydan bu yana 20 cansız bedenin daha çıkarıldığını aktaran Hamed, “Her hafta yaklaşık 7 ila 8 ölü çıkarılıyor” dedi. 

Kimliği belirsiz ölülerin tespiti için DNA incelemesi yapılması gerektiğini belirten Hamed bunun için de ulusal ve kapsamlı bir çalışamaya ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Irak’ta Ululararası Koalisyon ve ülkedeki ortak güçler, 17 Ekim 2016 tarihinde, 3 yıl boyunca IŞİD işgali altında bulunan Musul kent merkezini geri almak için kapsamlı bir operasyon başlattı. 

Yüz binlerce sivilin yer aldığı Musul kent merkezinde güvenlik güçleri ve IŞİD’liler arasında yaklaşık 9 ay boyunca çetin çatışmalar yaşandı.

Musul’daki çatışmalarda kentin büyük bir bölümü yerle bir oldu. Bugüne kadar da Musul’da ölenlerin sayısını net olarak bilinmiyor. Ancak enkaz altında hala çok sayıda cansız bedenin bulunduğu biliniyor. (Rudaw)

İskenderun’da “Kutsal Cuma” Ayini

Paskalya Bayramı Öncesinde “Kutsal Elem Haftası”nın son ritüeli olan “Kutsal Cuma” Ayini, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde oldukça...

Kilise Lideri Sabah Ayini Sırasında Saldırıya Uğradı

Kilise lideri Paul Khwi Shane Aung, 12 Nisan'da Myanmar'ın Kachin eyaletinde düzenlenen sabah ayini sırasında saldırıya uğradı. 40...

Fulani Militanlarının Terörist Olarak Tanınması İstendi

Nijerya'nın Plateau eyaletinin Bokkos Yerel Yönetim Bölgesi'nde yerel halkı, yaklaşık on yıl boyunca Fulani militanlarının zulmüne maruz...

Papa Françesko Paskalya Kutlayan Ortodoks Kilisesi için İyi Dileklerini İletti

Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan inananlara seslenen Papa Françesko, Ortodoks Paskalyası'nı kutlayanlara içten Paskalya selamlarını iletti. Papa Françesko özellikle...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi