fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

World Central Kitchen, Gazze’deki Yardım Faaliyetlerine Yeniden Başlıyor

İnsani yardım çalışmalarına yeniden başlayan World Central Kitchen (WCK), 1 Nisan’da Gazze Şeridi’nde meydana gelen saldırı sırasında hayatını kaybeden Damian Soból’un anısına yeni bir merkez açıyor. Merkezin ‘Damian’ın Mutfağı’ olarak adlandırılacağı belirtildi.

World Central Kitchen CEO’su Erin Gore, ‘‘Aynı enerjiyle ve ciddiyetle çalışmalarımıza yeniden başlıyoruz. Meşaleyi ileriye taşımak için güçlü bir ekip kurduk. Yerel halk ile birlikte çalışıyoruz’’ dedi.

1 Nisan’da meydana gelen saldırıda aralarında Soból’un da bulunduğu yedi WCK çalışanı hayatını kaybetti. Olayın ardından WCK ve bazı yardım grupları, işçilerin güvenliği için çalışmalarını askıya aldı. WCK, Nisan ayı öncesinde Gazze’de 43 milyondan fazla yemek dağıttığını açıkladı.

Yedi işçinin kaybı nedeniyle yas tutmaya devam eden WCK, bölgedeki ihtiyacın farkında olduğunu söyleyerek yardım çalışmalarına yeniden başladı. WCK’nin güneyden Gazze’ye girmeye hazır 276 kamyonunun yanı sıra Ürdün’de de ek yardım kamyonları bulunuyor. 

Damian’ın Mutfağı, Refah’a yakın bir kasaba olan El Mawasi’de hizmet verecek. Damian Soból, Gazze’ye gitmeden önce Polonya, Yunanistan, Türkiye ve Fas’ta doğal afetler ve felaketler sırasında yardımların ulaştırılması için çaba gösterdi. Soból, ayrıca Ukraynalı mültecilere yardım eden ilk gönüllüler arasındaydı. Anma töreninde Soból’un imkansızı mümkün kılmak için yorulmadan çalıştığı belirtildi. 

WCK çalışanlarının en sevdiği sözü hatırlatan Gore, ‘‘Sorun yok, sadece çözüm var’’ dedi. Soból’un resminin yer aldığı Damian Mutfağı’na ‘Damian sonsuza kadar kalbimizde yaşayacak’ yazısı asıldı.

(Kaynak: Catholic News Agency)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi