6 Mayıs 2024 Pazartesi

Nijerya’da Beş Hristiyan İnfaz Edildi

Release International’ın haberine göre, aşırılık yanlısı militanlar Noel döneminde Nijerya’da beş Hristiyanı infaz etti. Katliamın sorumluluğunu IŞİD’in Nijerya kolu olan ISWAP adlı terörist grup üstlendi.

Militanlar, ölümlerin dünyanın her yerindeki ve Nijerya’daki Hristiyanlar için bir uyarı olduğunu söyledikleri video yayınladı. Şehit edilen beş Hristiyanın, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Adamawa Eyaleti, Garkida kasabasından Noel Günü’nde kaçırılan 11 kişi arasında olduğu anlaşıldı.

Hristiyanlar infaz edilmeden önce elleri arkadan bağlı ve diz çökmüş şekilde kayda alındı. Kurbanların tamamı erkekti ve öldürülmeden önce isimlerini belirtmeleri istendi. Morning Star News, isimlerini Uka Joseph, Sunday, Wilson, Joshua Maidugu ve Garba Yusuf olarak belirten kurbanların son sözlerinin ‘Ben bir Hristiyanım’ olduğunu bildirdi.

Trajik olay, Nijerya’da 2019 Noel Günü’nde 11 Hristiyan yardım görevlisinin infaz edilmesini hatırlattı. Bu yıl Garkida kasabasına düzenlenen saldırıda militanlar kiliseleri, evleri, dükkânları ve hastaneleri ateşe verdiler.

Paul Robinson

Release International Genel Müdürü Paul Robinson, Hristiyanların yaşadıkları bu son zulmün sadece Hristiyan oldukları için gerçekleştiğini belirtti. Robinson, ‘‘Boko Haram ve ISWAP, Hristiyanları öldürme sözü verdi. Silahlı Fulani militanları, kuzeydeki Hristiyan köylüleri yerlerinden ediyor’’ ifadelerinde bulundu.

Release International’ın ortakları ülkede soykırım yaşandığı konusunda uyarıda bulundu. Yayın ortağı Hassan John, Nijerya hükümetini Hristiyanlara yönelik şiddeti durdurmadığı için eleştirerek, ‘‘Hükümet, kasten veya ihmal yoluyla katliamı görmezden geliyor’’ dedi. (CT)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi