3 Mayıs 2024 Cuma

Nijerya’da Hristiyan Yetimhanesine Saldırı Düzenlendi

Din Özgürlüğü Koalisyonu, Nijerya’nın Plateau Eyaletindeki Hristiyanlara ait yetimhanenin 2 Ağustos’ta Fulani militanlar tarafından saldırıya maruz kaldığını bildirdi.

Yetimhanede, saldırıdan önce güvenli bir şekilde tahliye edilen 147 çocuk bulunuyordu. Saldırıya tanık olan birisi, ‘‘Saldırganlar, akşam 7 sularında ortalık kararmaya başladığında geldi. Fulani militanları, Nijerya ordusundan destek aldı. Ordu tarafından üç askeri minibüs onlara eşlik etti. Askerler bize yardım etmedi ve saldırganların evlerimizi yakmasına izin verdi’’ dedi.

Dini Özgürlük Koalisyonu, yetimhanenin artık yaşanamaz durumda olduğunu ve çocukların dağıldığını bildirdi. Haber kaynağı, ‘‘Fulani çobanları Miago ve Jos bölgelerinde ilerlerken 500 evi, 5 kiliseyi yıktı ve 68 Hristiyanı öldürdü. Vatandaşların çoğu yaralandı. Nijerya yasaları, ateşli silah sahibi olmayı yasaklamasına rağmen, Fulani militanlarının sahip olduğu silahlar ordununkilere benziyordu’’ ifadelerinde bulundu.

Hristiyanlar, Ülke Nüfusunun Yaklaşık Yüzde 45’ini Oluşturuyor

Yaklaşık 200 milyonluk nüfusa sahip olan Nijerya, Afrika’nın en büyük ülkesi. Aynı zamanda Afrika’daki en kalabalık Hristiyan nüfusuna sahip olan Nijerya, yakında dünyanın en fazla Hristiyan nüfusuna sahip ülke olacak.

İşgaller, imparatorluklar ve sömürgecilik geçmişine sahip olan Nijerya, Hristiyanlar için oldukça tehlikeli bir ülke. Şiddet olayları nedeniyle her yıl binlerce Hristiyan öldürülüyor ve on binlerce kişi yerinden ediliyor. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 45’ini oluşturan Hristiyanlar, çoğunlukla güney kesimlerde yaşıyor. Kuzey ve güney arasında yaşanan çatışmalar, ‘Orta Kuşak Krizi’ olarak adlandırılıyor.

2001’den bu yana, Orta Kuşak boyunca Fulani çobanları ve Hristiyan çiftçiler arasında gerilim devam ediyor. Bu gerilim, saldırıları yürütmek için dini temel alan Fulani militanları tarafından şiddetlendirildi. Fulani militanları, Nijerya’daki Hristiyan toplumu için en büyük tehdit olmaya devam ediyor. Son saldırılar 3 ve 4 Ağustos tarihlerinde Plateau ve Kaduna eyaletlerinde gerçekleşti ve 65 kişi hayatını kaybetti.(persecution.org)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi