5 Mayıs 2024 Pazar

Noel Baba İşaret Dili Aracılığıyla Doğuş Sevincini Yayıyor

Teksas’ta yaşayan bir Noel Baba, işaret dilini kullanarak işitme güçlüğü çeken çocuklara Doğuş sevincini yayıyor. 

52 yaşındaki Noel Baba Charles Graves, aynı zamanda İşitme Engelliler topluluğunun bir üyesi. Graves, Maryland’deki Gaylord Resort’ta bir grup çocuğu ziyaret etti. Noel Baba’nın ziyaret ettiği çocuklar unutulmaz bir deneyim yaşadı. Graves tatil dönemlerinde yüzlerce işitme engelli çocuğu ziyaret ediyor. Ziyaretlerinden birinde çocuklar buz mağarasında unutulmaz anlar yaşadı. 

Graves, çocukken Noel Baba’yla yaşadığı sıkıntılı karşılaşmalardan sonra sakalını uzatmaya ve onun gibi giyinmeye karar verdiğini söyledi. Teksas, New Braunfels’te yaşayan Graves, işitme engelli çocuklara yönelik bir okulda hizmet ediyor. Noel Baba olarak sertifika almanın oldukça maliyetli olduğunu belirten Graves, ‘‘Bu, benim için gerçekten çok önemli bir rol’’ dedi.

Graves, kış sezonunda Kaliforniya’daki geçit töreni, Teksas’taki bir alışveriş merkezi ve San Antonio’daki tema parkı olan Morgan’s Wonderland dâhil olmak üzere birçok alanda etkinlik planladığını söyledi. Noel Baba ile tanışan Kevon Woodard isimli çocuk, ‘‘Noel Baba’ya cross motosikleti alıp alamayacağımı sordum. Siyah bir motosiklete sahip olmak istiyorum. Noel Baba uslu bir çocuk olmam gerektiğini söyledi. Umarım dileğim gerçekleşir’’ dedi. Kendisi gibi işitme engelli olan annesi April Jackson Woodard, kendisinin çocukken böyle bir deneyim yaşamadığını söyledi.

Genie Gertz isimli başka bir ebeveyn ise, ‘‘Çocukların ilk kez Noel Baba ile konuşmaları inanılmaz bir durum. Dışarıda çok fazla Noel Baba var ve çocuklar onlarla konuşmayı çok seviyor. Ancak işitme engelli çocuklar kendileriyle iletişim kuramıyor. Bu nedenle çocukların Noel Baba ile ilişki kurması oldukça değerli’’ dedi. 

Anne Woodard, oğlunun güldüğünü ve Noel Baba’yla birlikte oturduğunu görmenin ne kadar güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Öte yandan Graves, işitme engelli çocukların ebeveynlerini işaret dili öğrenmeleri için teşvik ettiğini söyledi. (today, abc)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi