4 Mayıs 2024 Cumartesi

Öldürülen Polisin Kızı Katili Affetti

Öldürülen polis memurunun kızının sekiz dakikalık ‘bağışlama ve umut’ içeren konuşması, ülke genelinde takdirle karşılandı.

Mesquite (Texas) Polis Departmanı’ndan Richard Houston, 3 Aralık’ta bir marketin otoparkında meydana gelen kargaşayı önlemeye çalışırken başında vurularak öldürüldü. 18 yaşındaki kızı Shelby, Rockwall’daki Lakepointe Kilisesi’nde alkışlanan bir anma konuşması yaptı.

Anma töreninden 90 saniyelik video kaydı, Twitter’da 800 bin’den fazla görüntüleme aldı. Shelby, babasını öldürmekle suçlanan Jamie Jaramillo adlı adamdan nefret etmediğini, aksine ona karşı merhamet duyduğunu ve Mesih’i tanıması için dua ettiğini söyledi.

Olay sırasında yaralanan Jaramillo kısa süreliğine hastaneye kaldırıldı. Shelby, ‘‘Babamla, görev başında hayatını kaybeden arkadaşları hakkında konuştuğumuzu hatırlıyorum. Şüpheliye nasıl yaklaşacağım konusunda çok zorlandım. Adaletin yerini bulması gerektiğini için değil, yüreğim İsa’yı tanımayanlar için sızlamaktaydı. Böyle bir şey başıma gelse farklı hissedeceğim söylendi. Babamı kaybetmeme rağmen, hala aynı hissediyorum. Öfke, üzüntü, keder ve kafa karışıklığı oldu. Bir yanım babamı öldüren adamdan nefret etmeyi istiyordu, ancak kendimde ondan nefret edecek bir parça bulamıyordum. Tek bulabildiğim İsa Mesih’i tanıması için dua etmek. Bağırmak veya azarlamak için değil, ona İsa’dan bahsetmek için kendisiyle biraz zaman geçirmek istiyorum’’ dedi.

Shelby, kendisinin veya kardeşinin spor ve ders dışı etkinliklerini asla kaçırmadığını ve kendilerinin en büyük destekçisi olduğunu söyledi. Aynı zamanda babasının güçlü bir iman adamı olduğunu söyleyen Shelby, ‘‘Cennetin kapısından girerken ‘Aferin sana, iyi ve sadık köle’ olarak karşılandığını biliyorum. Önümüzdeki günler kesinlikle zor geçecek, ancak her geçen zamanda ona yakınlaştığımı bilmek çok güzel’’ dedi.

Shelby, inancında güç bulduğunu söyleyerek, ‘‘En derin yaramda İsa’nın yüceliğini gördüm. Baba, sen benim kahramanımsın ve babam olduğun için gurur duyuyorum. Seni çok seviyorum. Yakında yeniden görüşeceğiz’’ dedi. (CHL)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi