6 Mayıs 2024 Pazartesi

Papa Françesko, Afganistan ve Haiti İçin Dua Etti

Papa Françesko, Afganistan’da yerel halkın barış, güvenlik ve karşılıklı saygı içinde yaşayabilmesi için çatışmaları sona erdirmek adına diyalog çağrısında bulundu.

Pazar günü Aziz Petrus Meydanı’ndaki binlerce kişiye seslenen Papa, ‘‘Afganistan’daki durumla ilgili endişelere katılıyorum. Silah seslerinin son bulması ve diyalog masası etrafında çözüm bulunması için benimle birlikte esenlik Tanrısına dua etmenizi istiyorum. Ancak bu şekilde o ülkenin vatandaşları evlerine dönebilir, karşılıklı saygı, huzur ve güven içinde yaşayabilir’’ dedi.

Taliban, hükümetle iş birliği yapmakla suçladıkları kişileri infaz etmekle ve ülkenin 1996-2001 yönetimine damgasını vuran katı dini kuralları yeniden dayatmakla suçlanıyor.

Kabil’deki muhabirler tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, reklam panolarındaki kadın resimlerinin boyandığının görülmesi korkuları artırıyor. Associated Press, ABD ve NATO’nun Afgan güvenlik güçlerini oluşturmak için yirmi yılda milyarlarca dolar harcamasına rağmen, Taliban’ın yaklaşık bir hafta içinde ülkenin neredeyse tamamını ele geçirdiğini söyledi. Öte yandan Taliban militanları, taşlama, uzuvların kesilmesi ve kızların 12 yaşından sonra okula gitmesinin engellenmesi gibi katı dini kuralları yeniden uygulamaya kararlı olduklarını söyledi. Bu durum, son yirmi yılda eğitim almaya, kariyer sahibi olmaya ve yanında bir erkek olmadan sokaklarda yürümeye cesaret eden on binlerce kadının, hayatlarından endişe duyduğu anlamına geliyor.

Papa Françesko, Angelus kutsamasının sonunda, şiddetli depremle sarsılan Haiti için dua çağrısında bulundu. Ülke hala 2010’daki yıkıcı depremin etkilerinden kurtulmak için mücadele ediyor.

Papa, ‘‘Depremden etkilenen herkese yakınlığımı ifade etmek istiyorum. Kurbanlar için Rab’be duamı sunarken, uluslararası toplumun ihtiyaç sahiplerine ulaşacağını umarak hayatta kalanları teşvik etmek istiyorum. Dayanışma, trajedinin sonuçlarını hafifletsin!’’ dedi.

Meryem Ana’nın Göğe Alınışı Bayramı’nı kutlayan Papa, Meryem Ana’nın alçakgönüllülüğünü vurgulayarak, ‘‘Hayatını çoğunlukla evinde geçirdi ve alçakgönüllülükle yaşadı. Tanrı’nın gözleri her zaman onun üzerindeydi. Alçakgönüllülüğü, hazır oluşu ve yüreğinin güzelliği asla günah tarafından lekelenmedi. Bu, yorucu ve çoğu zaman sıkıntı içinde yaşayan herkes için bir umut mesajıdır. Bayramı, bir gün onunla birlikte Cennette olma umuduyla kutlayalım’’ dedi. (cruxnow)

Kilise Lideri Sabah Ayini Sırasında Saldırıya Uğradı

Kilise lideri Paul Khwi Shane Aung, 12 Nisan'da Myanmar'ın Kachin eyaletinde düzenlenen sabah ayini sırasında saldırıya uğradı. 40...

Fulani Militanlarının Terörist Olarak Tanınması İstendi

Nijerya'nın Plateau eyaletinin Bokkos Yerel Yönetim Bölgesi'nde yerel halkı, yaklaşık on yıl boyunca Fulani militanlarının zulmüne maruz...

Papa Françesko Paskalya Kutlayan Ortodoks Kilisesi için İyi Dileklerini İletti

Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan inananlara seslenen Papa Françesko, Ortodoks Paskalyası'nı kutlayanlara içten Paskalya selamlarını iletti. Papa Françesko özellikle...

İstanbul Rum Patrikhanesi’nde Paskalya Ayini

Paskalya Bayramı dolayısıyla, Ekümenik Patrik Bartholomeos'un önderliğinde İstanbul Rum Patrikhanesi'nde ayin düzenlendi. Aya Yorgi Kilisesi'nde Patrik Bartholomeos'un yönettiği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi