11 Mayıs 2024 Cumartesi

Papa Françesko: ‘‘Çocuk İstismarı, Bir Tür Psikolojik Cinayettir’’

Papa Françesko, Cumartesi günü çocuk istismarıyla mücadele eden Meter Derneği’nden bir heyetle görüştü. 

Papa, aileleri, eğitim ve kamu kurumlarını ‘psikolojik cinayet’ olarak tanımladığı çocuk istismarı ve pedofili sorunlarıyla yeniden kararlılıkla mücadele etmeye çağırdı. Papa Françesko, Meter Derneği’nin 50 üyesine ‘‘İnsanlarda sağlam bir vicdan oluşturmak, istismar ve sömürü kültürünü ortadan kaldırmak için çalışmalarınıza tereddüt etmeden ve eğitim yönüne özen göstererek devam edin’’ dedi.

İtalya’nın Sicilya kentinde 1989 yılında Peder Fortunato Di Noto tarafından kurulan Meter Derneği, çocuk istismarı ve pedofiliye karşı çocuk haklarını savunmakta.

İyi Samiriyeli

İstismara uğrayan ve kötü muameleye maruz kalan çocukların savunulmasında grubu destekleyen herkese teşekkür eden Papa Françesko, Meter üyelerinin ‘Kilise’nin en küçüğüne ve en savunmasız olanına sevgisini görünür kılmaya katkıda bulunduklarını’ ve grup üyelerinin İyi Samiriyeli gibi çocuklara saygı, yakınlık, merhamet ve şefkatle ulaştıklarını, onları teselli ettiklerini ve koruduklarını söyledi.

Papa, Meter Derneği’ni özellikle sıkıntılı ve zor zamanlarda ‘bir ev, karşılama, barınma, merhamet, şefkat ve tipik bir aile sıcaklığıyla bakım yeri’ olarak tanımladı. Papa Françesko, ‘‘Yetişkinlerin bencilliğiyle masumiyetleri ihlal edilen veya köleleştirilen birçok çocuğa yuva oldunuz ve şimdi buradasınız’’ dedi. Papa, grup üyelerini mağdurlara umut verme ve kurtuluş yolunda onlara yardım etme görevlerinde teşvik etti. 

Papa, özellikle internet ve sosyal medyada devam eden çocuk istismarı sorunu nedeniyle çalışmaların önemine dikkat çekti ve sorunun kamu kurumları tarafından kararlılıkla çözülmesi gerektiğini ve aileler ile eğitimcilerin bu konuda daha fazla farkındalığa ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Çocuk istismarını bir tür ‘psikolojik cinayet’ olarak nitelendiren Papa Françesko, okullar, eğlence ve kültür kurumları ve dini kuruluşlar gibi toplumun çeşitli alanlarında çocuk istismarını kınamanın ve önlemenin bir görev olduğunu söyledi. Ayrıca pedofili kurbanlarına etkili yardımın yapılabilmesi için özel önlemler alınması gerektiğini belirtti.  

Meryem Ana, Derneğin Rehberi

Papa, Meter Derneği’nin logosundaki büyük ‘M’ harfinin rahim, karşılama, koruma ve küçükleri kucaklama düşüncelerini hatırlattığını söyledi. İçerideki 12 yıldınız ise, İsa Mesih’in ve tüm insanların annesi olan Meryem Ana’nın tacının sembolü olduğunu belirtti. 

Papa Françesko, ‘‘Meryem Ana, bizler için bir model ve rehberdir. Bizleri özgürlüğü elinden alınmış ve şiddete uğramış çocukları sevmeye teşvik ediyor’’ dedi. Sonuç olarak Papa, grup üyelerini, gönüllüleri ve işbirlikçileri yanlış anlaşılmalar ve zorluklar karşısında cesaretlerini kaybetmeden azimle ilerlemeye çağırdı. (Vaticannews)

 

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi