4 Mayıs 2024 Cumartesi

Papa Françesko, Depremzedeler için Yardım Çağrısında Bulundu

Papa Françesko, Çarşamba günkü Genel Dinleyici Toplantısı’nda, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yardım çağrısında bulundu. 

Yüreğinin deprem nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralanan depremzedelerle olduğunu söyleyen Papa, ‘‘Onlar için dua ediyorum. Kurbanların ailelerine ve felakete maruz kalan herkese en içten duygularımı gönderiyorum’’ dedi.

Dayanışma Çağrısı

Yardım eli uzatanlara teşekkür eden Papa Françesko, herkesi dayanışma içinde olmaya çağırdı. Papa, ‘‘Kardeşlerimizin bu trajediyle mücadele etmesi için dua edelim ve Meryem Ana’nın onları korumasını dileyelim’’ dedi.

Binlerce Kişi Hayatını Kaybetti

Pazartesi günü erken saatlerde Türkiye’nin güneydoğusunu vuran iki deprem, ülkede ve Suriye’de geniş çaplı hasara neden oldu. Yüzlerce binanın yıkılması sonucu binlerce kişi hayatını kaybetti.

Salı günü paylaştığı tweet ile Türkiye ve Suriye halkına duyduğu yakınlığı paylaşan Papa Françesko, ‘‘Depremden etkilenen herkese en içten duygularımı gönderiyorum. Hayatını kaybedenler, yaralananlar ve yardım çalışmalarında bulunanlar için dua ediyorum. Yardımlarımız bu korkunç trajedinin ortasında iki halkı da ayakta tutsun’’ dedi.

Pazartesi günü Türkiye ve Suriye’ye başsağlığı dileyen Papa Françesko, Apostolik Nuncio Monsenyör Marek Solczyński ve Kardinal Mario Zenari’den içten duygularını iletmelerini istedi. Aynı gün Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Papalık Misyonu kuruluşları, mağdurlara yardım etmek için bağış fonunu başlattı. Bu fondan elde edilen gelir, bölgedeki yardım çalışmalarını destekleyecek. (Vatican News)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi