2 Mayıs 2024 Perşembe

Papa Françesko: ”Göçmenlerin Dışlanması Suç ve Günahtır”

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan devlet başkanı Papa Françesko, göçmenleri savunarak, yüzlerine kapı kapatılmasını ‘suç ve günah’ olarak nitelendirdi.

Papa bu ifadeleri, ‘göçmenlerin babası’ olarak bilinen, 19. yüzyılda yaşayan bir Episkoposu ve Arjantin’de hastalara hizmet eden 20. yüzyılda yaşayan bir kişiyi, aziz ilan ederken kullandı.

Göçmenlere destek konusunu öncelik haline getiren Papa, Aziz Petrus Meydanı’nda 50 bin kişinin katılımıyla düzenlenen törene başkanlık etti.

Papa yaptığı konuşmada, “Göçmenlerin dışlanması skandaldır. Suç ve günahtır. İhtiyaç sahiplerine kapı açmamak suçtur. Bu gözümüzün önünde ölmelerine neden oluyor” dedi.

Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken boğulan binlerce kişiye atıfta bulunan Papa, “Akdeniz bugün dünyanın en büyük mezarlığı haline geldi” diye ekledi.

Ülkelerine geri gönderilen bazı göçmenlerin ‘istismar edildikleri ve köle muamelesi gördükleri toplama kamplarına’ konulduğunu söyledi. Geçmişte bunun Libya’da olduğunu belirtti.

İtalya’da Giorgia Meloni’nin bu ayın sonlarında, göçü azaltma ve ülke sınırlarını sıkılaştırma sözü veren sağcı bir koalisyonun başında başbakan olması bekleniyor.

Meloni, göçmenlerin ülkelerine geri dönüşünü hızlandırma ve sığınma kurallarını sıkılaştırma sözü verdi.

Ayrıca, hayır kurumlarına ait kurtarma gemilerinin faaliyetlerine kısıtlamaların yeniden getirilmesi çağrısına ek olarak, göçmenlerin yelken açmasını önlemek için Kuzey Afrika’ya deniz ablukası getirilmesi çağrısında da bulundu.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi