5 Mayıs 2024 Pazar

Papa Françesko Hastaneye Kaldırıldı

Papa Françesko, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Papa’nın solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği ve birkaç gün hastanede kalacağı açıklandı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko’un bazı rutin kontroller için Roma’daki Gemelli Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, yazılı açıklamasında, “Papa Françesko, son günlerde yaşadığı nefes darlığı sebebiyle bugün öğleden sonra bazı tıbbi kontroller için Gemelli Polikliniği’ne gitti. Burada yapılan tetkikler, kendisinin birkaç gün hastanede uygun tedavi görmesini gerektirecek solunum yolu enfeksiyonu (Covid-19 değil) geçirdiğini ortaya koydu. Papa Françesko, rahatsızlığı dolayısıyla kendisine gönderilen mesajlardan ve gösterilen yakınlıktan, dualardan etkilendi ve minnettarlığını belirtti” dedi.

İtalyan basını, Papa’nın önümüzdeki günlerde katılması planlanan etkinliklerinin iptal edildiğini yazdı.

2013’te Katolik Kilisesi’nin 266. Papası olarak seçilen Papa Françesko’nun, henüz çocukken geçirdiği enfeksiyon sebebiyle tek akciğeri bulunuyor.

86 yaşındaki Papa, ocak ayı sonunda verdiği bir demeçte, sağlık durumunun iyi ve yaşına göre normal olduğunu belirtmişti.

Papa Françesko, son olarak 4 Temmuz 2021’de yine aynı hastanede kalın bağırsak operasyonu geçirmiş ve 10 gün boyunca hastanede gözlem altında kalmıştı. (AA, VaticanNews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi